Точно 3 години след последния си полпозишъна в MotoGP шесткратният

...
Точно 3 години след последния си полпозишъна в MotoGP шесткратният
Коментари Харесай

Маркес разби конкуренцията в Япония и прекъсна 3-годишната си суша в MotoGP

Точно 3 години след последния си полпозишъна в MotoGP шесткратният международен първенец в кралския клас Марк Маркес още веднъж завоюва подготовка в международния шампионат. Испанецът стори това на пистата „ Мотеги “ в Япония, където пристигна и последната му първа стартова позиция през 1071 дни.

Пилотът на Хонда стигна до успеха в сесията за място с време от 1:55.214, което бе с 0.208 секунди по-добро от това на Йоан Зарко от Прамак Дукати, който ще започва втори. Последен на първата редица в утрешния ден ще застане представителят на КТМ Брад Биндър, който бе с 0.323 по-бавен от Маркес. И Зарко, и Биндър даваха рекордни първи и втори браншове в решителните минути на квалификацията, само че и двамата губеха всичко извоювано в третия и най-много четвъртия браншове.

Двамата водачи на Априлия Маверик Винялес и Алейш Еспаргаро ще започват четвърти и шести на следващия ден, а сред тях на втория ред ще застане Хорхе Мартин. Именно той и съотборникът му Зарко бяха двамата водачи, които минаха през първата фаза на сесията за място.

Третата редица в утрешния ден ще си поделят Джак Милър (Дукати), Мигел Оливейра (КТМ) и водачът в международния шампионат Фабио Куартараро (Ямаха). Добрата вест за французина е, че неговият непосредствен преследвач в разногласието за купата Франческо Баная (Дукати) ще потегли 12-ти, откакто бе трагично муден на мократа писта „ Мотеги “.

Италианецът бе с цели 2.159 секунди по-бавен от Маркес, а с изключение на него на четвъртата редица на следващия ден ще застанат Лука Марини (ВР46 Дукати) и Пол Еспаргаро (Хонда). Точно по-малкият от братята Еспаргаро бе последният победител в напълно мокра подготовка, която се организира във Валенсия през 2018 година. Тогава обаче испанецът кара за тима на КТМ.

Първи отвън втората фаза на квалификацията остана Марко Бедзеки (ВР46 Дукати), а дружно с него на петия ред на следващия ден ще застанат Франко Морбидели (Ямаха) и Енеа Бастианини (Грезини Дукати). Победителят от надпреварата в Арагон предходната неделя падна в самия завършек на първата част на сесията за място, което не му разреши да усъвършенства своя резултат и по този начин той остана 15-ти на стартовата решетка.

Неговият съотборник Фабио Ди Джанантонио, Алекс Маркес (ЛСР Хонда) и Алекс Ринс (Сузуки) ще си поделят шестата редица на следващия ден, а участващият с „ уайлд кард “ тестови водач на Хонда Тецута Нагашима, Реми Гарднър (Тех3 КТМ) и заместникът на Жоан Мир в екипа на Сузуки Такуя Цуда ще бъдат на седмата. Стартовата решетка за Гран При на Япония ще добавят Раул Фернандес (Тех3 КТМ), Кал Кръчлоу (РНФ Ямаха), Дарин Биндър (РНФ Ямаха) и Такааки Накагами (ЛСР Хонда).

Участието на японеца в утрешното съревнование обаче към момента е под въпрос поради тежките пострадвания на дясната ръка, които той получи в Арагон предходната неделя. 
 Накагами продължа присъединяване си в Япония, макар цялостната с кръв ръкавица Накагами продължа присъединяване си в Япония, макар цялостната с кръв ръкавица
Състезанието за Гран При на Япония, 16-ти кръг за сезон 2022 в MotoGP, стартира на следващия ден в 9:00 часа сутринта българско време и ще може да бъде следена онлайн със Sportal.bg .

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР