Точно 20 години след началото на производството на първата Mazda2,

...
Точно 20 години след началото на производството на първата Mazda2,
Коментари Харесай

Освежиха Mazda2

Точно 20 години след началото на производството на първата Mazda2, настоящето потомство на дребния автомобил влиза в моделната година 2023-а с обновен екстериорен и вътрешен дизайн, както и нови цветове на каросерията.

Освежената предница по-специално обезпечава повече образно наличие и широчина, и повече диференциране сред другите линии на съоръжение. Тяхната конструкция също е ревизирана и разширена: в допълнение към елементарните разновидности Prime-Line, Center-Line и Exclusive-Line, дребният автомобил с пет порти се предлага в спортните специфични издания Homura и Homura Aka.

Решетката и бронята са модифицирани и са проектирани по друг метод според от линията на съоръжение или определения специфичен модел - в това число боядисани вложки в цвета на автомобила. Особено спортни са специфичните модели Homura и Homura Aka.

Mazda2 Homura предлага изключително моден външен тип с черни лети джанти, черни капачки на огледалата, черна антена с перка на акула и тонирани задни стъкла. Вътре алените пръстени на вентилационните отвори и алените контрастни шевове върху черните платнени седалки придават на специфичното издание изтънчен, състезателен тип.

Нов за моделната година 2023 е специфичният модел Homura Aka, който се основава на най-високата гама съоръжение Exclusive-Line и слага висококачествени акценти с черен противоположен покрив, алуминиеви джанти с диамантен дизайн, седалки от плат/кожа с червени шевове и приложения по панелите на вратите и таблото.

Гамата от цветове също е разширена - двете лакови покрития Aero Grey и Air Stream Blue са нови в гамата. Има общо единадесет цвята за избор, в това число специфичната багра Soul Red Crystal и Machine Grey, чийто отразяващ пласт от леки алуминиеви люспи основава необикновена дълбочина.

Материалите и цветовете в интериора са хармонично съчетани. Смартфонът може да бъде интегриран общоприетоо в системата Mazda Connect посредством Apple CarPlay и AndroidAuto посредством USB порт. Започвайки с оборудването Center-Line, Apple CarPlay работи и безжично.

Допълнителното съоръжение включва също навигационната система Mazda SD с безвъзмездни актуализации на картите за първите три години (по избор от централната линия) и адаптивната матрична LED светлинна система. Заедно с други висококачествени характерности като head-up екран с висока разграничителна дарба и 360-градусов екран, той е част от опционалния пакет Driver Assistance.

1,5-литровият, четирицилиндров, бензинов мотор Skyactiv G се предлага в три равнища на мощ. Двата по-мощни мотора (с механична трансмисия) също са общоприетоо оборудвани с хибридната система Mazda M, която се състои от ремъчно задвижван 22,5 В стартер/генератор и кондензатор за предпазване на електричество и също способства за понижаване на разхода на гориво. Вариантите с Mazda M Hybrid се разпознават по обозначението на мотора e-Skyactiv G.

Клиентите могат да избират сред Skyactiv-G 75 с 55 кВт/75 к.с., e-Skyactiv G 90 с 66 кВт/90 к.с. и e-Skyactiv G 115 с 85 кВт/115 к.с. За версията с 66 кВт/90 к.с. се предлага и шестстепенна автоматизирана кутия.

Ценовата листа стартира от 15 590 евро за Mazda2 Skyactiv-G 75 Prime-Line с механична скоростна кутия. С 24 290 евро най-скъпа е Mazda2 Skyactiv-G 90 с автоматизирана скоростна кутия и съоръжение Homura Aka.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР