Точно 1 месец преди старта на Световното първенство по волейбол

...
Точно 1 месец преди старта на Световното първенство по волейбол
Коментари Харесай

Пламен Константинов преди Световното: Пълна зала с българи е най-силната ни мотивация

Точно 1 месец преди старта на Световното състезание по волейбол за мъже селекционерът на България Пламен Константинов приказва за присъединяване ни на най-престижния конгрес. След 48 години страната ни още веднъж има достойнството да е хазаин на Световно състезание.

Националите ни се готвят към този момент три седмици на високопланинската база " Белмекен ". Те ще слязат за малко до София, а от 13 август започват подготовка във Варна. Какво мисли Пламен Константинов на 9 август за борбите, започващи от 9 септември? Имаме ли въздух като за международно?

" Надяваме се въздухът да ни стигне. Затова водим високопланинска подготовка. След това слизаме във Варна, където да продължим да се готвим за първата фаза на Световното състезание, която ще се играе в Двореца на културата и спорта. Надявам се, че момчетата ще бъдат готови и ще бъдат здрави, с цел да дадат максимума за това международно състезание. 

Лъвските сърца ще са ни нужни, само че аз персонално чакам сериозна поддръжка и от българските почитатели. Това е най-силната мотивация за момчетата от националния тим, да не кажа и единствената - цялостните зали и хората, които обичат спорта ни. Вярвам, че дружно ще създадем добър театър, който ще бъде забелязан по целия свят. Това е най-големият конгрес в спорта ни. Надявам се, че ще зарадваме нашите почитатели с почтено класиране точно на международното състезание.

Голямата цел е финалната фаза на Световното състезание, само че би трябвало да стартираме поетапно. С оглед на регламента най-важното за положителното класиране е представянето в първата фаза. Така че ние би трябвало да се концентрираме тъкмо върху тази първа фаза сред 9 и 18 септември във Варна, която може да ни даде шансове да стигнем до финалите в Италия. Първият ни мач против Финландия е от 20,30 часа на 9 септември, незабавно след манифестацията. Очаквам сериозна поддръжка. "

България е в Група D от първата групова фаза от шампионата дружно с Куба, Финландия, Иран, Полша и Пуерто Рико. Положителни резултати водят " лъвовете " до втората фаза в " Арена Армеец " в София от 21 до 23 септември.

Билети за Световното състезание по волейбол могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim.

Утре (10 август) националите слизат от Белмекен в София, където ще проведат открита двустранна игра. Тренировката е от 17,30 часа в зала " Христо Ботев “.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР