Тоалетната хартия се прибави към дългия списък от продукти, чиито

...
Тоалетната хартия се прибави към дългия списък от продукти, чиито
Коментари Харесай

Санкциите срещу Русия и Беларус доведоха до дефицит на тоалетна хартия в Европа

Тоалетната хартия се прибави към дългия лист от артикули, чиито цени са поскъпнали от началото на спора в Украйна. Бързането да се запасите с този продукт, с цел да преминете през интервала на изключителното състояние, се оказва не толкоз неприятна концепция.

„ Причината е възбраната за импорт на избрани типове дървесина от Русия и Беларус. Съединените щати и Европа вкараха това ограничаване още през април, само че въздействието му върху цената на някои артикули стартира да се усеща едвам при започване на есента “, написа италианският вестник La Repubblica.

Брезата беше измежду неразрешените за импорт типове дървен материал. Факт е, че неговата дървесина, състояща се от къси нишки, се употребява в производството на тоалетна хартия - за придаване на мекост.

„ Ако през последните шест месеца възбраната към този момент докара до повишение на цената на паркета, защото 80% от дъските са направени от бреза, в този момент е ред на тоалетната хартия: в целия свят тя стана по-тънка и, уви, по-скъпи ”, споделя създателят на публикацията Анна Ломбарди (Anna Lombardi).

Веригата за доставка на тоалетна хартия и хартиени артикули се оказа извънредно уязвима по време на пандемията от 2020 година

Тогава огромното спиране на транспортните връзки докара до дефицит на този артикул, което провокира нервност измежду потребителите.

Сега ситуацията е още по-лошо. От началото на годината до септември предлагането на целулоза на пазара е намаляло с 1,4 млн. тона, в бъдеще то ще намалее с най-малко още 1,2 млн. тона, счита изданието.

Цените към този момент са се нараснали с към 45%. Увеличението на цените се въздейства също и от разноските за сила във фабриките, които преработват дървесния чипс в целулоза.

Европейците към този момент търсят способи да получат първични материали от други елементи на света. Но ще отнеме време за доставка и стабилизиране на производството.

Швеция и Финландия, които са на първо и второ място в Европа за един и същи тип целулоза, употребена за производството на редица артикули - от тоалетна хартия и тишу хартия до кутии от велпапе, - бяха първите, които усетиха резултата от възбраната за импорт на дървесина.

Освен това във Финландия заради стачки в заводите за целулоза работата беше спряна за повече от три месеца. В други страни обстановката също е сложна: в Испания и Бразилия фабриките са затворени заради сушата.

Кредитната организация Santander предвижда допустимо стабилизиране на обстановката през идната година. В развой на създаване са две заводи, които ще стартират да работят на цялостен потенциал: в Чили и Уругвай.

Компаниите мислят по какъв начин да оцелеят: финландският производител на хартия и опаковки Stora Enso Oyj, да вземем за пример, разгласи готовността си да промени метода на потребление на целулоза точно заради дефицита на съветската бреза. Новата формула ще усили здравината на хартията, само че за сметка на мекотата и цената, тъжно приключва изданието.

Нашият коментар. И по този начин, европейците, привикнали с комфорта, се сблъскват с дефицит на тоалетна хартия и това ги натъжава извънредно доста. Можем да ги посъветваме да употребяват тези вестници, които през цялото това време подкрепяха антируските и антибеларуските наказания, способстваха за разпалването на спора в Украйна, разгласиха имитации за специфичната интервенция на въоръжените сили на Руската федерация и „ режима на диктатора Лукашенко “ (и не престават да го правят). Разбира се, чувствата няма да са приятни, само че за какво не, откакто жителите на страните от Европейски Съюз устояха, когато „ свободната преса “ прочисваше мозъците им?

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР