Тийнейджъри от сдружение ОбзорАрт в Плевен подготвят благотворителен самодеен театрален

...
Тийнейджъри от сдружение ОбзорАрт в Плевен подготвят благотворителен самодеен театрален
Коментари Харесай

Със самодеен театрален спектакъл тийнейджъри събират пари за операция на тежко болен млад мъж

Тийнейджъри от съдружие " ОбзорАрт " в Плевен приготвят благотворителен самоинициативен сценичен театър. С него те се надяват да съберат средства за животоспасяваща интервенция на 25-годишен юноша от Павликени, който страда от рак – диагнозата му е " хочкинов лимфом ". Заболяването към този момент е в трети етап. За интервенция, която му дава най-хубави шансове да продължи да живее, са нужни 400 000 лева Тя може да се направи в клиника в Турция, оповестиха участници в сдружението.
Постановката ще бъде по пиесата на Стефан Цанев " Най-чудното знамение ". Неин режисьор е Даниела Димитрова. Плановете на уредниците са спектакълът да бъде показан на плевенска сцена на 25 октомври.
" Наистина доста желаеме да помогнем на този младеж. Научихме преди месец за тежкото му заболяване. Освен постановката, желаеме да създадем и базар, с който също да съберем пари и да му помогнем. Всеки би могъл да е на неговото място и е доста мъчно, когато няма кой да ти даде едно рамо. Когато вършим положително, то малко или доста се връща ", разясни Михаела Михайлова, ученичка в 12-ти клас на Плевенската езикова гимназия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР