Тийнейджъри изкарват по някой лев, като помагат в шопинга на

...
Тийнейджъри изкарват по някой лев, като помагат в шопинга на
Коментари Харесай

Измислиха как неваксинираните да си пазаруват

Тийнейджъри изкарват по някой лев, като оказват помощ в шопинга на хора без зелен документ, оповестява вестник " Телеграф ".

Новата услуга " извършване на покупки от мола " занапред набира скорост в Бургас. Млади момчета и девойки дискретно оферират на входа да напазаруват каквото ви е належащо против такса от 10 лв.. Практиката се вижда освен пред моловете, само че и пред огромни обекти от комерсиалните вериги. Там все по-често се случва някой да помоли на входа различен да му купи нещо. Обикновено обаче милосърдните притежатели на документ не желаят пари за услугата.
Нова пазарна ниша

Не по този начин стоят нещата в Пловдив обаче, където се е отворила цяла пазарна ниша за подкрепяне на неимунизираните. Имунизирани младежи вземат по 20 лева, с цел да напазаруват от мола или огромна верига вместо тези, които съгласно влезлите в действие ограничения нямат право да вървят в съответните търговски обекти, оповестява вестник " Марица ". Според изданието във Фейсбук се множат обявите за спешната пандемична шопинг услуга.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Зеленият документ би трябвало да е наложителен за чиновниците...

Ваксинираните помощници дават обещание да дойдат до дома на клиента, да вземат поръчката, да я доставят и едвам най-после да им бъде заплатено. Заявки за покупки се одобряват за всички молове в Пловдив, за огромните търговски центрове и търговски вериги, както и за заведения за хранене и заведения. " Вече се възползвах и съм очарована. Исках няколко неща от мола на " Руски " и индивидът си свърши качествено работата. Препоръчвам ", е написала пловдивчанка в обществените мрежи.
Иновация

Много търговци обаче избират да не чакат клиентите им да си намерят помощници, а вземат ограничения да улеснят оптимално търговията. Големите търговски вериги в Добрич, за които се изисква зелен документ, да вземем за пример откриха метод да обслужват клиенти без подобен документ. Тези, които имат документи, влизат умерено.

Останалите спретват опашка вляво или вдясно от централния вход. От магазина излизат чиновници с маски, които вземат поръчките на чакащите без документи, след което играят взаимозависимост сред стоката, клиента, касата и най-после - отново клиента.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР