Тирана. Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви във вторник сутринта,

...
Тирана. Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви във вторник сутринта,
Коментари Харесай

„Политика“ : Единно разрешително за работа в РСМ, Сърбия и Албания от 1 януари

Тирана. Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи във вторник сутринта, че съглашението за единни разрешителни за работа сред страните в границите на самодейността „ Отворени Балкани “ евентуално ще стартира да се ползва от 1 януари идната година и че остават да бъдат завършени единствено някои механически въпроси, написа белградската „ Политика “ .

Той съобщи пред РТС от Тирана, че по тази причина през днешния ден ще се вземат решения по отношение на вноса на електронни и други системи.

Запитан какво е направено и какъв брой се е трансформирало от предходната среща на „ Отворени Балкани “ в Белград през ноември, Вучич сподели, че доста се е трансформирало и че всички екипи са взели решения бързо и дейно.

„ Снощи разговаряхме и с господин (Димитър) Ковачевски, който би трябвало да бъде новият министър-председател на Северна Македония, и той се ангажира изцяло с „ Отворените Балкани “ и ще продължим да го вършим. Правим това с доста религия и сила, тъй като знаем, че ще улесним нашите жители “, съобщи сръбският водач.

Вучич сподели, че нощес са разговаряли с някои албански предприемачи, които желаят да влагат пари в Сърбия и да отворят рибни заведения за хранене в Сърбия.

„ Хората са доста щастливи, че могат да вземат участие в това “, сподели Вучич и добави, че огромен брой сръбски предприемачи също се интересуват от албанския пазар и вложения.

„ Горд съм, че мога да им оказа помощ и бих желал всички останали да се причислят към нас. За нас би било извънредно значимо да присъединим БиХ, несъмнено Черна гора и прищинската част. Специално за БиХ, тъй като през днешния ден ще приказваме за това по какъв начин да получите отстъпки за жителите на „ Отворените Балкани “ посредством електронен импорт. Ако имате отстъпка за жителите на Скопие, по какъв начин е допустимо да нямате отстъпка за жителите на БиХ “, попита Вучич.

На въпрос дали Отворените Балкани са отворени за Сараево, Подгорица и Прищина, какъв е смисълът, в случай че няма отговор от тях, Вучич сподели, че това е техен избор.

„ Винаги е трябвало да призоваваме, само че ние не стопираме и не сме недоволни от себе си. Ние толкоз имаме вяра в това, което вършим и знаем, че ще донесе толкоз доста положително за жителите на Северна Македония и Албания и Сърбия, вършим го с толкоз доста сила и увереност, че въпросът ми е по какъв начин някой в БиХ или Черна гора ще изясни за какво техните жители заплащат повече от жителите от Велес, Вльора или Сърбия. Те смятаха, че това е политическа игра, а в този момент, когато ще имаме изгоди и преимущества, ще бъде друго “, сподели Вучич и добави, че би трябвало да се разиска вносът на енергийни мощности, тъй като районът е прекомерно дребен.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР