Типът на брашното определя за какво може да бъде използвано

...
Типът на брашното определя за какво може да бъде използвано
Коментари Харесай

Типове Брашно

Типът на брашното дефинира защо може да бъде употребявано то, с цел да се получи най-хубав резултат от печенето и домакинята да получи заслужените похвали.

Пшеничното брашно, което е най-популярно, е вид 500, това е бяло брашно. Освен това се продават други видове пшенично брашно, като измежду тях се открояват вид Добруджа, типовото брашно и пълнозърнестото брашно.

Освен тях има и други видове брашно – вид Грахам, което е уместно за подготвяне на самун и тестени произведения за хора, които наблюдават тежестта си.

Специално за домакините, които желаят да бъдат повече време със фамилията си, се продават към този момент и брашна, които са допълнени с бакпулвер, с цел да съкратят процеса на подготвяне на печивата.

Така на домакинята й остава единствено да добави яйца и прясно мляко и ще получи кекс или сладкиш, на който ще остане единствено да направи украсата.

 Типове Брашно

Вече се продават и специфични пшенични брашна, които са високобелтъчни и са подобаващи за изработка на тесто за баници и пици. Има и нискобелтъчни видове брашно, от които се вършат вафли и бисквити.

Пълнозърнестото брашно е уместно за хора, които желаят да поддържат стомаха си в съвършено положение. Пълнозърнестото брашно кара стомаха да работи на цялостни обороти, за разлика от бялото пшенично брашно.

Разликата сред бялото и пълнозърнестото брашно е в това, че при пипане с пръсти при бялото не се усещат зрънца. Пълнозърнестото брашно резервира външната обвивка на зърното, която е доста потребна. Бялото брашно обаче е незаменимо за кексове и погачи, защото бухва добре и крайният артикул се получава доста пухкаво.

Пълнозърнестото брашно съдържа повече белтъчини, витамини и минерални съединения от бялото и се характеризира с прелестен мирис на самун. То е уместно за печене на самун.

Освен пшеничното брашно съществуват и други видове брашна. Това са ръжено-пшеничното брашно, което е уместно за изработката на самун и на разнообразни типове кифлички.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР