Тихомир Иванов завърши осми във финала в скока на височина

...
Тихомир Иванов завърши осми във финала в скока на височина
Коментари Харесай

С един успешен опит Тихомир Иванов стана 8-и в Европа

Тихомир Иванов приключи осми във финала в скока на височина на европейското състезание по лека атлетика в Мюнхен. 28-годишният плевенчанин в действителност направи единствено един сполучлив опит - третия на началната височина от 218 см. След това той на три пъти не съумя да преодолее 223 см и по този начин да усъвършенства персоналното си достижение тази година (той го сложи в квалификаците в Мюнхен - 221 см).

Състезанието в скока на височина стартира с близо 40 минути забавяне поради дъжда, който по този начин и не спря да вали над олимпийския стадион. 

Това беше трети европейски край навън за Иванов, който към този момент тренира в Гъция при Георги Помашки. На шампионата в в Цюрих през 2014 година плевенчанинът приключи 7-и с 226, а в Амстердам през 2016 година бе пети с 224.  

Титлата довечера завоюва олимпийският първенец Джанмарко Тамбери. Италианецът единствен преодоля 230 см - от втори опит. След това той опита един път на 232 и не съумя, а след несполучливия опит на единствения, който си резервира скок на 232 - Андрий Проценко (Укр), не пожела да скача повече, тъй като към този момент нямаше кой да го измести от първото място.

Сребърния орден завоюва Тобиас Потйе (Гер) с 227 см, а бронза взе Проценко също с 227, само че с фаулове на предходните височини. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР