Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията каза в

...
Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията каза в
Коментари Харесай

Тихомир Безлов: Мотивите за убийството на Алексей Петров трябва да се търсят в миналото му

Тихомир Безлов от Центъра за проучване на демокрацията сподели в студиото на " Денят стартира " по Българска национална телевизия, че поради подобие с предходните опити за нападение против Алексей Петров, претекстовете за убийството могат да се търсят в предишното на предприемача. Но самият той счита, че е по-вероятно да става дума за активността му в последно време.

" Хората виждат подобие в метода за убийството на Алексей Петров. Отдават го като една остаряла линия на борби и неприязън. Даже има хипотези кои са вероятните поръчители. По-скоро би трябвало да търсим повода в последните месеци. Застрахователната компания, която се счита, че е негова благосъстоятелност, беше доста дейна в блокирането на един закон, обвързван с европейските правила за обезпечаване, което имаше проблеми първо в комисия, само че в последна сметка законът беше блокиран и тогава се заприказва за обединението " Алексей Петров ", разясни Тихомир Безлов, специалист по сигурност.

" След окончателното му оправдаване от съда през 2021 година той изчезна и в този момент се появи внезапно към съставянето на държавното управление. Той беше първият човек, който доста непосредствено се конфронтира с Гешев. При договарянията сред ГЕРБ и ПП-ДБ той сподели, че Гешев би трябвало да подаде оставка и да разчисти опцията за държавно управление. Няколко дни по-късно Мария Габриел сподели, че ще изиска оставката на основния прокурор ", сподели още той.

По думите му усилването на позицията на Алексей Петров евентуално е попречило на хора, които са имали други проекти във връзка с активността на фондове, вложения в избрани технологии и така нататък

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР