Тези уроци на живота от великия мислител трябва да се

...
Тези уроци на живота от великия мислител трябва да се
Коментари Харесай

Жизнените уроци на Конфуций: Никога не коригирайте целите си!

 Тези уроци на живота от великия мъдрец би трябвало да се прочетат няколко пъти, да се разпечатат и постоянно да са до нас.

1. Просто Продължавайте да вървите

„ Няма значение какъв брой постепенно вървите дотогава, до момента в който не спрете “

Ако продължите да вървите по верния път, в последна сметка ще достигнете мечтаната от вас дестинация. Трудната работа би трябвало да се прави поредно. Един сполучлив човек е този, който остава зает с тази концепция и макар събитията се придвижва към задачата си.

2. Вашите другари имат значение

„ Никога не създавайте другарство с човек, който не е по-добър от вас “

Вашите приятелите са пророчествата за вашето бъдеще. Вие отивате там, където те към този момент са. Това е добра причина да търсите другари, които се движат в същата посока, която сте избрали. Така че се обградете с хора с огън в сърцето!

3. За положителното и хубавото би трябвало да се заплати

„ Лесно е да се ненавижда и е мъчно да се обича. Много неща в нашия живот се основават на това. Успехът е сложен за реализиране и доста по-лесно е да се получи нещо неприятно. „

Това изяснява доста неща. По-лесно е да мразиш, по-лесно е да покажеш негативизъм, по-лесно е да се оправдаваш. Любовта, прошката и щедростта изискват огромно сърце, популярен разум и огромни старания.

4. Първо подгответе своите принадлежности.

„ Очакванията за живота зависят от старанието и усърдието. Механикът, който желае да усъвършенства работата си, би трябвало първо да приготви инструментите си. “

Конфуций споделя: „ Успехът зависи от предварителната подготовка и без такава подготовка, безусловно ще се случи крах. “ Каквото и да вършиме в живота, в случай че желаете да съумеете, първо би трябвало да се подготвите. Дори най-големият неуспех може да форсира пътя към триумфа.

5. Няма нищо неприятно в това, че сте сбъркали.

Няма нищо неприятно в това да извършите неточност, в случай че не продължавате да си спомняте това. Не се тормозете за дреболии. Да се вършат неточности не е огромно закононарушение. Не позволявайте на грешките да скапват деня ви. Не позволявайте на негативизма да завладее мислите ви. Няма нищо неприятно в това да направиш неточност! Празнувайте грешките си!

6. Обръщайте внимание на следствията.

„ Когато сте ядосани, мислете за следствията.

Соломон е казвал: „ Дългототърпеливият е по-добър от храбрия и владеещият себе си е по-добър от завоевателя на градовете “. Винаги помнете, че би трябвало да запазвате хладнокръвие и мислете за следствията.

7. Правете корекции

„ Ако е явно, че задачите не могат да бъдат реализирани, не коригирайте задачите, коригирайте дейностите “

Ако задачите ви не наподобяват изпълними тази година, тогава в този момент е най-хубавото време да съгласувате вашия проект за постигането им. Не възприемайте неуспеха като вид, настройте платната си за триумф и се движете гладко към задачата си.

8. Можете да се учите от всички.

„ Ако ходя с двама други хора, то всеки от тях ще играе ролята на мой преподавател. Аз ще копирам положителните черти на единия от тях и ще поправям в себе си минусите на другия. „

Можете и би трябвало да се учите от всеки, без значение дали е шарлатанин или светец. Всеки живот е история, запълнена с уроци, узрели за събиране. Например можете да изберете нещо положително и потребно за себе си от 7-те урока на живота от Уил Смит или да се възползвате от знанието на 10-те златни урока на Айнщайн.

9. Всичко или нищо

„ Каквото и да вършиме в живота, правете го с цялото си сърце “

Каквото и да вършиме, правете го с цялостна отдаденост или не го правете въобще. За да съумеете в живота от вас се изисква да дадете всичко, на което сте способни, и тогава ще живеете без страдание.

madaw

 

Още по тематиката:

5 сурови, само че настоящи закони на Живота:

 

1) Не е нужно да се натрапвате на хората и ще разберете дали те се нуждаят от вас. 2) Няма потребност да вярвате на думите – в наше време те…

Цялата публикация

 


Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР