Тези консултации са важни, тъй като сме изправени пред много

...
Тези консултации са важни, тъй като сме изправени пред много
Коментари Харесай

Костадин Костадинов: Запазването на българската валута е основен приоритет за „Възраждане“

" Тези съвещания са значими, защото сме изправени пред доста рецесии. Това изисква България да има постоянно държавно управление. Какви са целите на „ Възраждане “, към които може да се образува болшинство? "

С тези думи президентът Румен Радев стартира консултациите с партия „ Възраждане “ за сформиране на държавно управление.

Лидерът на „ Възраждане “, Костадин Костадинов, отговори, че: " Задачата за сформиране на кабинет е може би най-важната сега. Готови сме да беседваме с всяка една политическа мощ. Но ще държим на позициите, които сме отстоявали до момента. Политическият разговор би трябвало да се основава на полезности. „ Възраждане “ е извънредно предвидима. "

Костадинов добави, че запазването на българската валута е главен приоритет за „ Възраждане “.

" Членството в еврозоната е значим въпрос, само че също по този начин е значимо спазването на законите. Провеждането на референдум по утвърдени интернационалните контракти е невероятно. Европейското право е над националното право. Как виждате референдум за еврото да бъде законен ", попита Румен Радев.

Костадинов отговори, че тяхното предложение е " да бъде непокътнат българският лев, до момента в който приходите на българите доближат средноевропейските. "

" Съгласни ли сте българският лев да остане валута в България до постигане на 90% от междинните приходи в Европейски Съюз? Това е въпросът, който желаеме да сложим на референдум ", сподели водачът на „ Възраждане “.

Президентът попита Костадин Костадинов по кое време съгласно него ще стигнем тези 90%.

" Това, което нашите специалисти настояват, е че това ще стане след най-малко 20 години. Но нашата цел е не да догонваме постоянно, а да се превърнем в пример ", отвърна Костадинов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР