Тези избори са наказание за цялата политическа класа - 27%

...
Тези избори са наказание за цялата политическа класа - 27%
Коментари Харесай

Борисов: Най-добрият начин да си върнем София е като я загубим

„ Тези избори са наказване за цялата политическа класа - 27% интензивност - това е безспорна нелегитимност. Толкова малко дали своят вот и толкоз ниска интензивност - анализаторите и всеки от нас би трябвало да си направи извод за какво вървим по този начин надолу. “ Това сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в Пловдив.

„ Преди локалните избори аз споделих, че главната цел на ГЕРБ е да бъде първа политическа мощ. Това услужливо не желаете да го разясняваме - силата на една партия е в цялата страна. Кандидатите за кметове на ГЕРБ и подкрепени от нас на първи тур печелят 95 общини. От тях 7 са регионални градове. В 71 общини претенденти за кметове на ГЕРБ отиват на балотаж. В 17 регионални града ГЕРБ е на балотаж, и то с водещ резултат влиза в балотажа “, сподели още Борисов.

„ И ето какво споделят цифрите за София: 537 094 хора са дали своят вот за ГЕРБ - това е 1500 локални депутати в страната; ПП-ДБ - 273184 души са дали своят вот за тях за общински съветници - против 396 на ПП-ДБ в страната. Дори Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи имат повече от „ Промяната “ като общински съветници в страната.

Когато печелехме изборите в София, печелехме с над 200 хиляди гласа, през 2019 година Фандъкова завоюва с над 249 хиляди гласа. Сега Политическа партия и Демократична България дружно имат 119 хиляди гласа в София - наполовината на това, което ние сме печелили. Изборите в София още не са приключили, тъй че резултатите на ГЕРБ са отлични на фона на останалите. Като политик с опит смятам, че даже и фактът, че и " Възраждане " и останалите партии вървят надолу, не ми се мисли каква ще е изборната интензивност на изборите за евродепутати “, сподели още водачът на ГЕРБ.

„ Най-добрият метод да си върнем София е като я загубим. Сега би трябвало да я спасим от спасителите - аз ги познавам тези хора, те не могат да работят, тъй като са мързеливи. С 24 общински съветници от общо 61 в СОС те имат опция да вършат сглобка с Българска социалистическа партия, Възраждане, Има Такъв Народ, или с нас. Само че три години те бяха безмилостни - всяка фуга и плочка беше снимано. Сега се надявам за вашата обективност и идентичен критерий, да сте сериозни по същия метод “, обърна се Борисов към публицистите.

„ Резултатът на изборите в София е предстоящ след тригодишната масирана офанзива против нас “, добави Борисов.

В Русе, Плевен, Сливен, Габрово, Севлиево ПП-ДБ даже не са на балотаж, там са на трето или четвърто място. Чухте ли там някой да излезе от тях и да призове техните симпатизанти да гласоподават за ГЕРБ? Така Борисов отговори на въпрос ГЕРБ кого ще поддържа на балотажа в София.

Няма по-лошо от това да направиш нещо непоискано - положително или поддръжка, тъй че ние в София сме на балотаж за районни кметове, там ще сме активни; и както Хекимян сподели – „ По-добре държавна благосъстоятелност, в сравнение с държавна сигурност “. Нека гласоподавателите гласоподават по съвест на балотажа в София “, сподели още Борисов.

„ Вече е късно от ПП-ДБ да ни търсят за поддръжка, това се прави още в неделя вечерта, в този момент е късно “, разяснява водачът на ГЕРБ.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР