Тези дни в мрежите се завъртяха доста кадри на просълзени,

...
Тези дни в мрежите се завъртяха доста кадри на просълзени,
Коментари Харесай

Русия блокира Instagram на територията си

Тези дни в мрежите се завъртяха много фрагменти на просълзени, добре облечени и добре изглеждащи младежи, а повода за сълзите им е прекъсването на Instagram на територията на Русия.

Блокирането на обществената мрежа е реалност от през вчерашния ден, а инфлуенсърите, чийто самун зависи от постовете им, търсят способи да заобиколят възбраната. 

Данни на Global Check демонстрират, че голяма част от популацията на страната към този момент е без достъп до платформата на Meta. 

До това се стигна, откакто компанията на Марк Зукърбърг разгласи, че в огромна степен ще толерира езика на омразата и апелите за принуждение против руснаци и съветски военни в Украйна. 

Meta публично заяви, че ще вкара краткотрайна смяна в разпоредбите си на модериране на наличие в Украйна и ще разрешава лозунги от рода на “смърт на съветските нашественици ”. 

Същевременно Instagram и Фейсбук позволиха и на руснаци да показват отзиви срещу протичащото се в Украйна и да приканват към принуждение. 

Вследствие на всичко това съветската прокуратура е поискала от съда Meta да бъде оповестена за екстремистка организация, което обосновава и възбраната на Instagram и Фейсбук.

Към момента рестриктивните мерки могат да бъдат заобиколени единствено посредством използването на VPN, който “лъже ” системата, че потребителят се включва от място, друго от Русия. 

По данни на Instagram са отрязани към 80 милиона акаунта, като въобще не е ясно дали и по кое време възбраната ще бъде оттеглена.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР