Тейлър Суифт е призована да отложи шоутата в Лос Анджелис, тъй като хотелските работници стачкуват

...
Swifties“, които се отправят към Лос Анджелис, за да видят
Коментари Харесай

„Swifties“, които се отправят към Лос Анджелис, за да видят концертите на Тейлър Суифт тази седмица, може да заварят голям брой служители в хотелите си в стачка, когато пристигнат там.

Профсъюзът, представляващ 15 000 хотелски работници, които организират поредица от непрекъснати стачки от началото на юли, заяви, че е подновил стачките в четвъртък сутринта в четири от хотелите близо до LAX и SoFi Stadium, където ще се проведат концертите на Eras Tour.

Стотици готвачи, обслужващи лица, миячи на съдове, сървъри, пиколо и агенти на рецепцията напуснаха в четвъртък сутринта четири хотела: Sheraton Gateway, Holiday Inn LAX, Westin LAX и Four Points Sheraton, според синдиката.

Някои калифорнийски политици писаха на Суифт тази седмица, призовавайки я да отмени концертите си в Ел Ей, които се провеждат от четвъртък до 9 август. Политиците казаха, че шоутата на Суифт ще донесат пари за хотелите, с които се борят.

Тейлър Суифт изпълнява на сцената на Ford Field в Детройт на 9 юни. Тейлър Суифт изпълнява на сцената на Ford Field в Детройт на 9 юни. Scott Legato/Getty Images за TAS Rights Management/File

Вице-губернаторът на Калифорния Елени Куналакис, демократ, и десетки други избрани щатски служители подписаха имената си под писмо, организирано от синдиката Unite Here Local 11, с молба тя да бъде солидарна със стачкуващите работници.

CNN се обърна към Swift за коментар.

Unite Here Local 11, най-големият профсъюз на хотелиерството в Южна Калифорния, представляващ хиляди работници в 60 големи хотела в окръзите Лос Анджелис и Ориндж, продължи с планираните си непрекъснати стачки от началото на юли, в опит да подобри значително заплатите на работниците в индустрията.

Стачката вече засегна хотели, които включват Ritz-Carlton, JW Marriott LA Live, Beverly Hilton, Fairmont Miramar, Anaheim Hilton и Four Seasons Regent Beverly Wilshire, където се снима филмът „Хубава жена“.

Стачкуващи хотелски икономки, призоваващи Тейлър Суифт да подкрепи тяхната борба за заплата, която им позволява да живеят, се събраха в четвъртък, 27 юли 2023 г. в Hyatt Regency LAX в Лос Анджелис, Калифорния. Стачкуващите хотелски икономки призовават Тейлър Суифт да подкрепи тяхната борба за заплата, която им позволява да си позволят да живеят, се събират в четвъртък, 27 юли 2023 г. в Hyatt Regency LAX в Лос Анджелис, Калифорния. Irfan Khan/Los Angeles Times/Getty Images

В отвореното писмо, адресирано до Суифт, се казва: „Пишем в подкрепа на хотелските икономки в Лос Анджелис. Оправят легла, почистват бани и се грижат за всяка нужда на госта. Но в момента работниците казват, че се борят да свързват двата края. Вашите предавания правят много пари на хотелите в нашия регион.

Продължава да се казва, че хотелите ще направят още повече пари, когато нейните концерти дойдат в града, докато хотелските работници в региона се борят и не се възползват от това.

Тейлър Суифт изпълнява на сцената на Lumen Field на 22 юли 2023 г. в Сиатъл, Вашингтон. Тейлър Суифт изпълнява на сцената по време на Lumen Field на 22 юли 2023 г. в Сиатъл, Вашингтон. Mat Hayward/Getty Images за TAS Rights Management

„В Лос Анджелис хотелите удвояват и утрояват това, което таксуват, защото вие идвате… но много работници не могат да си позволят да живеят близо до мястото, където работят. Някои от тях дори спят в колите си между смените. Други са изложени на риск да загубят домовете си“, се казва в писмото.

– Крис Айзидор от CNN допринесе за тази история

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР