ТЕЦ Варна е най-големият длъжник на Булгаргаз след Топлофикация София,

...
ТЕЦ Варна е най-големият длъжник на Булгаргаз след Топлофикация София,
Коментари Харесай

ТЕЦ ``Варна`` е вторият най-голям длъжник на ``Булгаргаз`` |

Топлоелектрическа централа " Варна " е най-големият дебитор на " Булгаргаз " след " Топлофикация София ", заяви енергийният министър Александър Николов по време на чуването му в отрасловата парламентарна комисия.

Размерът на дълга на топлоелектрическата централа, която е мажоритарна благосъстоятелност на почетния водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган, не беше обявен. Депутатът от Демократична България Ивайло Мирчев разгласи, че е изпратил въпроси до Николов за точния размер на дълга на Топлоелектрическа централа " Варна ".

Пред депутатите министърът обясни още, че  " Булгаргаз ", дружно с Българския енергиен холдинг (БЕХ), вършат всичко допустимо при възможни опасности за доставките на природен газ, количествата, които България получава по дълготрайния контракт с Азербайджанската компания СОКАР, да бъдат увеличени. 

Той изясни още, че в случай че има прекъсване на доставките на съветски газ, България ще е в по-добро състояние от множеството страни в Европейски Съюз, а и има опция топлофикациите да минат на мазут.

" Изследвани са запасите и има явен проект за всички сдружения ", увери министърът.

Николов съобщи, че все още няма проблеми с доставката на другите различни горива и нефтени артикули.

Той препотвърди, че държавното управление е обезпечило АЕЦ " Козлодуй " и Маришкия басейн, тъй че да създават електричество. 

" Към момента сдруженията наподобяват устойчиво, изключително в случай че за препоръка се употребява геополитическата обстановка. "

Министърът изясни, че електроенергийната система на страната ни е в дребна степен подвластна от природния газ.

" Всички вероятни сътрудници с достъп до природен газ от Северна Америка са изследвани ", сподели още Николов.

Пред депутатите той не даде безапелационен отговор дали и по кое време България ще строи нови нуклеарни мощности, само че бе безапелационен:

" За да може да стане бързо, е ясно къде може да стане - в Козлодуй може да стане. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР