ТЕЦ Плевен спира топлата вода и подаването на пара за

...
ТЕЦ Плевен спира топлата вода и подаването на пара за
Коментари Харесай

Плевен без топла вода за периода от 5 до 29 септември


Топлоелектрическа централа " Плевен " стопира топлата вода и подаването на пара за интервала от 5 до 29 септември . Причината, която оповести сдружението, е осъществяване на ремонтни действия и профилактика по магистралните топлопроводи и уреди с топлоносител гореща вода и пара, захранващи клиентите.

Без топла вода за близо месец ще останат плевенчани, което макар терзанието всеки ще реши по някакъв метод, само че компаниите и предприятията ще се окажат в невъзможност, споделя регионалният шеф Иван Петков , който свика среща сред шефа на " Топлофикация – Плевен ” АД инж. Йордан Василев и представители на компании.

Областният шеф Иван Петков акцентира:

" Това, което се установи, в действителност е обезпокоително първо за жителите, жителите и гостите на град Плевен, тъй като за този интервал от време няма да се подава топла вода. От друга страна няма да се подава пара за предприятията, които са на територията на града и са консуматори. Топлоелектрическа централа " Плевен “ е публичен снабдител и би трябвало да се преценява с всички по веригата , защото в този момент е сезонът на консервирането на селскостопанска продукция ".

Директорът на " Топлофикация – Плевен ” АД инж. Йордан Василев макар, че са публичен снабдител, не пожела да отговори на въпроси, като сподели, че са частна компания. Неговият коментар е къс:

" Ние стопираме работа септември месец заради механически аргументи . Имаме огромен главен ремонт в източника, а би трябвало да правим и други поправки ".

Продължават напъните на регионалния шеф за решение на казуса.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Латинка Светозарова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР