ТЕЦ "Брикел" ще бъде затворен заради "умопомрачаващи" нарушения. Това каза

...
ТЕЦ "Брикел" ще бъде затворен заради "умопомрачаващи" нарушения. Това каза
Коментари Харесай

Умопомрачаващи нарушения. ТЕЦ Брикел ще бъде затворен, каза Петков

ТЕЦ "Брикел " ще бъде затворен поради "умопомрачаващи " нарушавания. Това сподели на брифинг в Министерския съвет министър председателят в оставка Кирил Петков.

“Брикел ” стана обект на инспекции от Петков и вицепремиера в оставка Борислав Сандов . Те бяха във връзка сигналите за черен дим, който се издига от централата и замърсява въздуха.

При инспекциите беше открито доста замърсяване. Членовете на държавното управление позволиха, че над предприятието е имало “чадър ” и допуснаха, че причина за това е неговият притежател. Премиерът разпореди на ДАНС да ревизира дали то е обвързвано с Христо Ковачки.

Директорът на централата Янилин Павлов сподели, че няма никакво значение кой е притежателят. “Има търговски указател, всеки може да огледа кой е притежателят ”, сподели той.

По документи “Брикел ” е благосъстоятелност на английския жител Рой Кенеди и компанията му “Бакар лимитид ”. Борислав Сандов сподели още преди месеци, че ще изиска среща с него, само че такава досега не се е състояла. Самият Янилин Павлов сподели, че е назначен на поста шеф на “Брикел ” от борда на шефовете, не от Рой Кенеди.

Павлов изясни черния дим, който излиза от Топлоелектрическа централа “Брикел ” с въглищата, които централата употребява.

“Ние си партнираме доста добре с мини “Марица Изток ” и сега използваме случая да им помогнем и поемаме най-лошите им въглища, до момента в който те оправят обстановката в рудник 2 ”, сподели Павлов. “Ние сме подхванали ред мероприятия да ограничим това запрашаване, само че сега такава е обстановката. ”

Директорът на “Брикел ” твърди, че макар черния дим, който се вижда и “не наподобява доста добре сега ”, “всичко е в нормите и в границите, които са ни сложени ”.

Едно от изказванията на управляващите е, че институциите на локално равнище преднамерено не са правили инспекции и са подготвяли актовете за установени нарушавания, когато е имало такива, тъй че да могат да бъдат анулирани от съда. Директорът на “Брикел ” отхвърли това.

На Топлоелектрическа централа “Брикел ” бяха издадени наставления за справяне с излъчванията, които тя трябваше да извърши, с цел да не бъде затворена от министерството на околната среда.

Павлов сподели преди дни, че при затваряне на топлоелектрическата централа доста хора ще останат без работа, а централите, които употребяват модифицирани от “Брикел ” въглища - в Перник, Бобов дол, Сливен, Русе, и самата Топлоелектрическа централа “Брикел ”, може също да затворят.

Собствеността на Топлоелектрическа централа “Брикел ” е свързвана с Христо Ковачки от години. По това, че е благосъстоятелност на задгранична компания, сдружението, приписвани на предприемача.

В собствен отчет природозащитната организация „ Грийнпийс “-България сред част от тези компании и други доказателства, че те са свързани. Експертите от организацията включват „ Брикел “ ЕАД измежду сдруженията, част от „ въглищната империя “ на Ковачки.

Самият той през годините е потвърждавал, че е съветник на част от бизнесите, които му се приписват.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео  Първите немски гаубици към този момент са на фронта против съветските сили в Украйна   please wait
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР