Тестово кацане на първото лицензирано болнично хеликоптерно летище в България

...
Тестово кацане на първото лицензирано болнично хеликоптерно летище в България
Коментари Харесай

Тестваха кацане на хеликоптер на болница в Панагюрище

Тестово кацане на първото лицензирано болнично хеликоптерно летище в България по новоприетите стандарти беше осъществено на територията на МБАЛ " Уни Хоспитал " в Панагюрище.

" Вече сме още една стъпка по-близо до крайната цел - страната ни да има незабавна помощ по въздуха, с цел да можем да водим още по-бързо пациентите до най-хубавите лекари, където и да се намират те ", съобщи министърът на превоза Георги Гвоздейков.



" Благодаря на целия екип, с който наваксахме забавянето, с цел да можем да честваме една по една дребните победи. Малка стъпка за нас, огромна стъпка за България! ", добави още той.

Бившият авто водач показа в профила си във Facebook, че остава още доста работа, а точно - работи се интензивно по регистрацията на още шест болнични хеликоптерни летища; други четири са в развой на планиране.



Първият хеликоптер за незабавна помощ стартира тестови полети този месец във Верджате, Италия и до края на годината би трябвало да полети към България. Първите четири водачи към този момент приключиха своето образование, още двама се образоват до края на месеца, с което екипът за първия хеликоптер е изцяло квалифициран.

" България заслужава съвременна и ефикасна система за въздушно избавяне (HEMS) и продължаваме да работим неуморно това да се случи допустимо най-скоро! ", приключи Гвоздейков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР