Тестовете за ковид, които се продават в аптеките за домашна

...
Тестовете за ковид, които се продават в аптеките за домашна
Коментари Харесай

Д-р Миндов: Не трябва да има ковид тестове за домашна употреба


Тестовете за коронавирус, които се продават в аптеките за домашна приложимост, доведоха до това, че инфектирани се укриват от здравните управляващи. Тове е безспорна неточност в ръководството на рецесията. Всеки един тест би трябвало да се прави в лечебно заведения. Не може да има проби за домашна приложимост, тъй като COVID-19 изисква карантиниране. Това мнение изрази в студиото на БиТиВи доктор Георги Миндов, ръководител на Националното съдружие на софийските общопрактикуващи лекари.

Много хора си вършат проби, те излизат позитивни и хората се укриват. Някои се самоизолират, само че други вървят на работа и разнасят болестта, сподели той. Според него сходно нещо не е трябвало да се случва и всеки тест е трябвало да се прави единствено в лечебно заведение, което да пуска бързо уведомление до РЗИ, с цел да може контактните да бъдат бързо издирени и карантирани. Не може под никаква форма проби да бъдат за домашна приложимост, в случай, че би трябвало да се наложи карантина, безапелационен бе доктор Миндов. Той акцентира,че поради домашното тестуване губил контрола над епидемията и не можем да хванем всички заболели.

Д-р Миндов съпостави приемането на Коронавирус имунизациите от персоналните лекари през днешния ден с реденето за банани по време на социализма. Ваксините, които ще се получават, са на „ Пфайзер “ и „ Модерна “. Опашките се постановат, тъй като няма задоволително ваксини за всички общопрактикуващи лекари. Не е ясно какво количество ваксини ще бъдат разпределени през днешния ден.

Той заяви, че е сложил 110 дози на своите пациенти от имунизацията на „ AstraZeneca” и нито един не се е оплакал от странични резултати.

Миндов разяснява проблемите в изборния развой като сподели, че дългият престой в рейсовете на членовете на СИК е мощно стеснителен: „ Един да има в инкубационен интервал ще докара до заразяване на доста хора “.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР