Tesla официално придоби базирания в Германия стартъп за безжично зареждане

...
Tesla официално придоби базирания в Германия стартъп за безжично зареждане
Коментари Харесай

Tesla придоби известен стартъп за безжично зареждане на електромобилите

Tesla публично закупи основания в Германия стартъп за безжично зареждане Wiferion, което значи, че автомобилният производител може да показа своя лична платформа за безжично зареждане на електрическите автомобили.

По-рано тази година се появи информация, че Tesla е главният евентуален покупател на Wiferion, основан в Германия стартъп за безжично зареждане, прочут със своята нова технологията за апостериори зареждане на индустриални роботи и електрически транспортни средства, според формалните документи на компанията.

Сега, няколко месеца по-късно, няколко немски медии потвърдиха, че Wiferion е приела предлагането да бъде напълно добита от Tesla.

Официалната цена на договорката не е оповестена, само че както по-рано бе обявено, чака се тя да бъде двуцифрена – евентуално сред 50 и 100 млн. $.

Преди година този ход щеше да бъде неочакван за Tesla, която в никакъв случай не е проявявала интерес към безжичното зареждане.

Проблемът, който взема решение безжичното зареждане, не е от изключително огромно значение. То облекчава потребността от включване на електрическия автомобил към електрическата мрежа, което не е извънредно сложна или отнемаща време задача. Въпреки това Tesla и преди е говорила за автоматизиране на този развой, с цел да бъде подготвена за технологията за самостоятелно шофиране. Ако колите могат да се ръководят сами, би било разумно да могат да се зареждат сами, без да е нужен човек, който да включва и изключва конекторите за зареждане на акумулаторните блокове.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР