Терористите и техните господари започнаха войната срещу Сирия, за да

...
Терористите и техните господари започнаха войната срещу Сирия, за да
Коментари Харесай

Асад: Терористите целяха разгром на продоволствената сигурност в Сирия

Терористите и техните господари започнаха войната против Сирия, с цел да разгромят нейната продоволствена сигурност. Това съобщи в четвъртък президентът на страната Башар Асад на среща в Дамаск с делегация на Арабския съюз на механизаторите на селското стопанство, съобщи ТАСС, като се базира на информация от сирийската държавна организация.
По думите на Асад преди войната Сирия е била самодостатъчна страна, което ѝ е разрешавало да води самостоятелна политика. „ Затова терористите, които бяха проводници на замислите на външните сили, се стремяха преди всичко да нанесат вреди на аграрния бранш и не разрешиха на земеделците да осъществят събраните реколти “, акцентира сирийският президент.
Както уточни той, сега пред държавното управление на страната стои задача да обезпечи подема на селскостопанското произвеждане, което изисква внедряването на нови технологии. На собствен ред членовете на делегацията показаха убеденост, че аграрният бранш на Сирия разполага с нужните запаси за постигането на тази цел и възобновяване на довоенното равнище на произвеждане, написа още организация " Фокус ".
Припомняме, че в селското стопанство е заето 50% от дейното население на Сирия и то дава отговор за към 30% от брутния вътрешен артикул. Сирия изнася памук, скотски артикули, зеленчуци и плодове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР