Термометрите ще покажат стойности около 30 градусаВ първата пълна майска

...
Термометрите ще покажат стойности около 30 градусаВ първата пълна майска
Коментари Харесай

Летни температури ни очакват след 10 май

Термометрите ще покажат стойности към 30 градуса

В първата цялостна майска седмица времето ще ни предложи богат коктейл от слънце, пролетни превалявания и гръмотевични стихии, осведоми

В понеделник почналото заоблачаване ще продължи от запад на изток и ще обхване съвсем цялата страна. В светлата част на деня слаби валежи ще има единствено в планините на Югозапад. Едва по здрач и през нощта се чакат превалявания в крайните южни области. Денят ще е прохладен с ветровит източен вятър. Температурите в ранния следобяд ще са сред 15 и 20 градуса.

Във вторник ще е преобладаващо облачно със спокойни и относително слаби пролетни валежи, по-съществени като количества в Южна България. Във втората половина на деня са вероятни разкъсвания на облачността от Югозапад. Дневните температури ще се запазят съвсем без смяна.

В дните от сряда до неделя термометрите ще се върнат към дневни температури към и над 20 градуса. Облачността още в сряда ще стартира да се раздира. В четвъртък и петък преваляванията ще са с летен темперамент - следобедни, местни, краткотрайни, с гръмотевична интензивност.

Времето до 10 май ще остане постоянно изменчиво с по-значителна облачност и слаби превалявания. От 10 до 15 май следва значително стопляне с дневни температури близки до 30 градуса. През интервала валежите ще са на малко места, най-много към планините, най-вече следобяд и по здрач с гръмотевици и риск от градушки.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР