Терезе Йохауг завоюва първия златен медал на Зимните олимпийски игри

...
Терезе Йохауг завоюва първия златен медал на Зимните олимпийски игри
Коментари Харесай

Терезе Йохауг спечели първия златен медал на Олимпиадата в Пекин

Терезе Йохауг завоюва първия златен орден на Зимните олимпийски игри в Пекин, откакто победи в скиатлона на 7.5+7.5 километра от надпреварите по ски-бягане.

Норвежката направи своя удар във втората половина на надпреварата, когато състезателките минаха от типичен в свободни жанр на напредване. Тогава тя за единствено една обиколка от 3.75 километра отвори задатък от повече от 30 секунди, което и разреши да върне газта по финалния тур.

На финала тя приключи за 44:13.7 минути и задатък от 30.2 секунди по отношение на представителката на Руския олимпийски комитет Наталия Неприяева. Водачката в класирането за Световната купа завоюва среброто с заключителен спринт, в който надделя австрийката Тереза Щадлобер, която се окичи с бронза.

За една от най-успешните ски-бегачки Йохауг това е едвам втори златен орден от Олимпийски игри и първи самостоятелен от форума. До момента нейното само злато бе от щафетата на 4 по 5 километра от Игрите във Ванкувър преди 12 години. Нейните единствени други две оценки от Олимпийски игри са едно сребро и един бронз от Сочи 2014. Тя не взе участие на Игрите в Пьончан преди четири години, защото изтърпяваше осъдени за приложимост на допинг.

Утре от 9:00 часа българско време ще се организира и мъжкият скиатлон на 15+15 километра.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР