Тереза Мей ще се впусне в безумна серия европейска дипломация

...
Тереза Мей ще се впусне в безумна серия европейска дипломация
Коментари Харесай

The Guardian: Отчаяната Тереза Мей разкри план Б за Брекзит, впуска се в ново безумие

Тереза Мей ще се впусне в безумна серия европейска дипломация в последния опит да избави договорката си за Брекзит и нейното премиерство след безреден ден, в който тя отсрочи гласуването пред лицето на голямата съпротива.    Така съгласно The Guardian обезверената Тереза Мей е разкрила своя проект Б за Брекзит.

Министър-председателят ще се срещне с немския канцлер Ангела Меркел в Берлин, с цел да потърси „ спомагателни уверения “, с цел да подсигурява, че северният ирландски предпазен механизъм в никакъв случай няма да влезе в действие, макар че от „ Даунинг стрийт “ 10 предизвестиха, че бърз пробив е малко евентуално, отбелязва The Guardian, представен от " Фокус ".

От „ Даунинг стрийт “ обявиха, че гласуването може да бъде отсрочено до януари, като се понижи времето, належащо за приемане на нужното законодателство, с цел да се приключи напускането на Обединеното кралство, което ще докара до възходящи опасения, че няма да се стигне до договорка за Брекзит.

С повече от 100 депутати тори, които се събраха, с цел да гласоподават срещу договорката Брекзит, Тереза Мей позволи унизителното самопризнание в Камарата на общините, че „ в случай че продължим и проведем гласуването, то ще бъде отхвърлено със доста болшинство “. Лейбъристите обявиха, че ще внесат избор на съмнение, в случай че Мей не успее в незабавните договарянията, допълвайки, че в случай че се върне без обилни промени „ тя уверено и несъмнено ще загуби доверието на Народното събрание “.

Привърженик на корав Брекзит попита какво може да реализира Мей. Джейкъб Рийс-Мог съобщи, че това е „ непоносим и позорен ден “ за държавното управление, откакто преди този момент упрекна Мей, че се е провалила при ръководството, тъй като не е имала „ здрав разсъдък “ да я утвърди преди депутатите.

Източници на кабинета също показаха угриженост по отношение на тактиката на Мей, откакто анулираха гласуването, което някои желаеха да се организира, без Европейски Съюз да е подписал нещо към момента. „ Изглежда няма проект “, съобщи източник.

Освен, срещата с Меркел, Тереза Мей ще има такава и с холандския министър председател Марк Руте в Хага, след което се чака да се срещне с ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск и ръководителя на Европейската комисия Жан- Клод Юнкер, в Брюксел. Целта й е да смекчи водачите на Европейски Съюз преди срещата на върха в Европа в четвъртък и петък.

Знаково, обаче нямаше проект за Мей да се срещне с френския президент Еманюел Макрон, който се бори с вълна от гражданско непокорство в личната си страна и неотдавна изиска от Обединеното кралство да даде специфичен достъп на риболовните кораби на Европейски Съюз, с цел да обезпечи бъдеща договорка за свободна търговия.

Туск разгласи, че ще разреши на Мей да обсъдят Брекзит в края на седмицата, само че даде да се разбере, че има граници за това, което Европейски Съюз е подготвен да направи. Джеръми Корбин изиска от Тереза Мей да обясни дали търси действителни промени в контракта за излизане от Европейски Съюз или „ просто увещания “ за смяна.

Ръководителят на лейбъристите добави: „ Да върнем същата неработеща договорка през идната седмица, или през януари - и може ли да е ясна за времето? “ Необходим е механизъм, с цел да се избегне твърда граница в Ирландия, в случай че Англия и Европейски Съюз не могат да реализират единодушие за съглашение за свободна търговия до края на преходния интервал на Брекзит през 2020 г. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР