Терез и Масуд – двете лъвчета, които бяха стъпкани от

...
Терез и Масуд – двете лъвчета, които бяха стъпкани от
Коментари Харесай

Търсят дом на двете лъвчета от зоопарка в Разград

Терез и Масуд – двете лъвчета, които бяха стъпкани от родителите си в зоопарка в Разград, оцеляха. Те са единствено на 2 месеца и им се постанова да се борят за всяка глътка въздух. Родени са в зоопарка в Разград, само че поради панаир, който се организира на метри от клетката им, родителите им изпадат в суматоха и ги стъпкват. От три новородени остават единствено две живи лъвчета - Терез и Масуд, съобщи бТВ.

Природозащитници от фондация " Диви животни” ги взимат незабавно в София. " Едното лъвче се храни единствено със сонда. То беше на доста интензивна терапия, тъй като първоначално чакахме всеки миг да почине, беше ужасяващо зле. Вече може да видите, че е съвсем като другото -като придвижвания и рефлекси”, споделя Любомила Кривошиева.

За лъвчетата се грижи дребен екип от експерти, тъй като в случай че животните се привържат към доста хора, ще изгубят дивите си инстинкти.

 1990865

Лъвчетата порастват с бързи темпове и неотложно би трябвало да им бъде открит нов дом. Зоопаркът в Разград няма лиценз от 2014 година и е със възбрана за размножаване на лъвовете.

Оказва се, че всички зоопаркове в страната са претъпкани. Според Министерството на околната среда и водите лъвчетата не могат да бъдат върнати в Разград, защото там няма подобаващи условия. От министерството обаче не дават инструкции къде да бъдат преместени.

 1990866

Община Разград, която е притежател на зоопарка и на животните, би трябвало да откри уместно място за лъвчетата. От фондация " Четири лапи” се ангажираха да оказват помощ.

 1990863

" Ще се опитаме да намерим място за тях в някои от парковете за огромни котки на фондацията или на други избавителни центрове. Това, което би трябвало да се направи съгласно нас, е напълно да се затвори този зоопарк, тъй като не дава отговор на условията на нормативната уредба”, споделя доктор Марина Иванова.

Засега Терез и Масуд остават в клиниката до момента в който за тях се откри подобаващ дом в страната или чужбина.

 1990862
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР