Теренът в столичния квартал Стрелбище, на който строителна фирма възнамерява

...
Теренът в столичния квартал Стрелбище, на който строителна фирма възнамерява
Коментари Харесай

Скандал с небостъргача в "Стрелбище": Разрушена е улица, охрана на строежа заплашва местните жители

Теренът в столичния квартал " Стрелбище ", на който строителна компания има намерение да издигне небостъргач, е частен. Той е добит през 2007 година и още тогава е бил очакван за строителство по общия градоустройствен проект. Това заяви пред Bulgaria ON AIR кметът на регион " Триадица " Николай Терзиев. " През 2009 година в признатия общ организационен проект на София проектът е бил заменен на терен за озеленяване. Това решение обаче е било обжалвано, след което със заповед на Върховния административен съд е върнато за продължение на процедура по одобрение на обстоен проект за строителство на терена ", уточни кметът.

По отношение на разрушената улица, която се намира на строителната площадка, Николай Терзиев изясни, че в действителност тя е противозаконна и не участва в урегулирания проект на Столичната община. Предвижда се да бъде построена друга, в съседство с терена на НИКМИ.

" Терените там също са частни и би трябвало да бъдат отчуждени. Въпреки че тези проекти са от 2009 година, процедурата към момента не е почнала ", добави още Николай Терзиев.

Снощи поданици на столичния квартал " Стрелбище " излязоха на митинг. Те изрично се обявявиха срещу градежа на постройка в градинката, която се намира на ъгъла сред бул. " Акад. Иван Евстатиев Гешов " и бул. " България ".

Гражданите настояват, че строителят е пристигнал с багери и микробуси, дружно с защита, която ги е заплашвала, до момента в който улицата е била разрушавана.

И са безапелационни - ще наблюдават решенията на институциите и до момента в който не са сигурни, че градинката ще бъде непокътната, митингите ще продължат.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР