Терапевтът Надежда Чернишова изброи полезни напитки, които трябва да пиете

...
Терапевтът Надежда Чернишова изброи полезни напитки, които трябва да пиете
Коментари Харесай

Зеленият чай забавя стареенето

Терапевтът Надежда Чернишова изброи потребни питиета, които би трябвало да пиете в преклонна възраст, с цел да забавите процеса на стареене и да подобрите здравето си.
Медикът означи, че в листата на напитките, нужни за поддържане на здравето след 60 години, чистата питейна вода заема първо място, защото има удобен резултат върху организма и подкрепя поддържането на виталните процеси.
Според терапевта дневната норма на вода би трябвало да бъде 30 мл на кг телесно тегло. Чернишова акцентира, че не трябва да забравяме за зеления чай.
Зеленият чай съдържа доста антиоксиданти, които възвръщат повредените кафези и забавят стареенето. Има доказателства, че зеленият чай е в положение да се бори с раковите кафези и да забавя развиването на тумори, сподели тя.
В същото време лекарят предизвести да не се пие прекомерно мощен чай. Според нея зеленият чай не отстъпва на кафето по мощ и наличие на кофеин, тъй че би трябвало да бъдете по-внимателни с тази напитка и да не прекалявате с варенето й.
Освен това Чернишова означи, че съгласно някои отчети умереното количество вино също може да има удобен резултат върху благосъстоянието и общото положение на организма.
Има изследвания, които демонстрират, че по-възрастните дами, които пият умерено количество вино, живеят по-дълго от тези, които пият доста или въобще не пият.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР