Тенисист №1 на България Григор Димитров (№20 в света) продължи

...
Тенисист №1 на България Григор Димитров (№20 в света) продължи
Коментари Харесай

Григор Димитров разгроми световния №15 на "Мастърс" в Мадрид

Тенисист №1 на България Григор Димитров (№20 в света) продължи мощното си показване от началото на сезона на клей и се класира за 1/8-финалите на шампионата от сериите " Мастърс " в Мадрид. Във II кръг на конкуренцията в испанската столица 30-годишният хасковлия разгроми заемащия 15-о място в ранглистата Диего Шварцман с 6:0, 6:3.

Двубоят на втория по величина корт " Аранча Санчес " продължи малко повече от час и мина напълно под диктовката на българина. В I сет Григор завоюва 12 от 14 разигравания на собствен сервис и загуби общо единствено шест точки, осъществявайки три следващи пробива в подаването на аржентинеца, последния - на нула.

Във втората част Шварцман съумя краткотрайно да стабилизира играта си и завоюва откриващия гейм, само че скоро още веднъж рухна пред нападателната тактичност и безпогрешното разпространение на топката от страна на Димитров. Нашият тенисис реализира брейк в 3-тия гейм и още един в 9-ия, затваряйки дуела още с първия си мачбол на ретур след 69 мин. игра.

Това беше трети следващ триумф за Димитров от общо четири изиграни мача против Шварцман. Единственото му проваляне остава необяснимият срив във финала на шампионата в Истанбул през 2016 година, когато водеше със сет и сервираше за успеха при 5:3 във втората част, само че в последна сметка загуби със 7:6 (5), 6:7 (4), 0:6.

На 1/8-финалите в Мадрид противник на Григор Димитров ще бъде спечелилият от идния по-късно довечера мач сред поставения под №4 Стефанос Циципас (Гър) и участващия с " уайлд кард " Люка Пуй (Фр).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР