Тенисът се намира в политически хаос, който е засенчил действията

...
Тенисът се намира в политически хаос, който е засенчил действията
Коментари Харесай

Вавринка избухна: Тенисът е тръгнал в лоша посока, няма морал

Тенисът се намира в политически безпорядък, който е засенчил дейностите на корта. Това е мнението на някогашния №3 Стан Вавринка в писмо, оповестено в петък в британския "The Times ".

В него швейцарецът приказва за "тревожния спад в моралните стандарти " на тениса и подчертава върху няколко аспекта от продължаващите драми и неясноти в управителните органи на мъжкия тенис.

Всичко стартира преди няколко месеца, когато изненадващо стана ясно, че шефът на АТР Крис Кърмоуд няма да продължи да управлява организацията заради желанието на Борда на шефовете и Съвета на играчите за смяна.

В същото време обаче огромен брой от водещите тенисисти, в това число Вавринка, Рафа Надал, Анди Мъри и Роджър Федерер показаха поддръжка към Кърмоуд и мълчешком опълчване на Съвета на играчите, воден от Новак Джокович.

Опозицията на Кърмоуд пък бе водена от Джъстин Гимелстоб, който бе един от представителите на играчите в Борда на шефовете. Той обаче се отдръпна от позицията, откакто бе наказан на три години условно поради нечовечен побой над другар на някогашната си брачна половинка.

Докато течеше делото против Гимелстоб обаче той продължи да бъде един от най-важните хора в тениса. Именно Вавринка бе един от дребното, които намерено обявиха, че това е неприемливо и Гимелстоб би трябвало да бъде изхвърлен от всевъзможни управителни позиции.

Трикратният първенец от Големия шлем обаче е на мнение, че отдръпването на Гилемстоб никога не води до разрешаване на проблемите в тениса.

"Чувствам се задължен да изразя моите визии в този печален интервал на нашия спорт. Този епизод остави доста от играчите, в това число и мен, обезпокоени от посоката, в която тенисът се насочва. "

На 14 май в Рим ще се организира основно гласоподаване на Борда на шефовете на АТР, на което ще бъде определен и заместител на Гимелстоб.

Вавринка разкритикува намерено членовете на Борда и на Съвета на играчите, споделяйки, че казусът не е структурата на управлението, а самите хора на основните позиции.

В писмото си той приказва за "политически безпорядък " и "редица спорове на ползи ", които унищожават тениса.

"Няма място в нашия спорт за тези, които се държат като Джъстин. Липсата на реакция от хората, свързани с играта, изключително при започване на сагата, когато той бе упрекнат предишния декември, беше притеснителна. Това е обстановка, в която мълчанието се смята за съучастничество. "

Вавринка се обърна намерено и към сътрудниците си от Съвета на играчите, наричайки свалянето на Крис Кърмоуд за "дирижиран скрит план. "

"Много играчи считат, че не са показани уместно през последните няколко месеца, през които политически стана толкоз доста. Съгласен съм с тях. Не желая да бъда асоцииран с никой, който е бил част от това, да не приказваме да бъда показан от тях. Искам да бъда представляван от хора с ясни, мощни етични полезности. "

Джокович, който на процедура е основен обект на тези рецензии от Вавринка, за момента не разяснява тематиката. След ранните му загуби в Индиън Уелс и Маями обаче международният №1 призна, че му въздействат "твърде доста неща отвън корта ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР