Темпото на растеж на бизнес активността в строителната сфера на

...
Темпото на растеж на бизнес активността в строителната сфера на
Коментари Харесай

Влошава се британската строителна активност през юли

Темпото на напредък на бизнес интензивността в строителната сфера на Англия се забави през юли изненадващо внезапно до 11-месечно дъно, демонстрира изследване на организация IHS Markit.

Индексът PMI, измерващ строителната интензивност на Острова, спадна през юли до 51,9 пункта от 54,8 пункта през юни и при упования за по-сдържано намаляване до 54,0 пункта. Това съставлява най-слабо равнище на интензивността в строителния бранш от август 2016-а година насам, освен това единствено два месеца, откакто през май беше доближат 18-месечен връх.

Според организация Markit, юлското утежняване отразява по-ниския размер на строителство на търговски обекти и по-слабата агресия при строителната интензивност на жилища. Проучването също по този начин регистрира понижаване на размера на новите строителни поръчки за пръв път от август 2016-а година насам, което работи като отрицателен фактор за разкриването на работни места в строителния бранш.

В същото време цените на строителни материали означават един от най-солидните растежи от първата половина на 2011-а година.

Опасенията по отношение на икономическите вероятности и политическата неустановеност бяха основни фактори, допринасящи за сдържаното търсене в строителния бранш, означи Тим Муур от организация IHS Markit.

Трябва да се има поради, че през вчерашния ден организация Markit регистрира изненадващо мощно усъвършенстване на експанзията на английската промишлена интензивност през юли от тримесечното дъно, достигнато през юни.

По-ясен знак за положението на стопанската система на Острова ще бъде даден в четвъртък (3-ти август), когато организацията ще показа резултати от свое значимо изследване за бизнес интензивността в английската сфера на услугите през юли. В четвъртък ще завърши и започващото през днешния ден двудневно съвещание на Английската централна банка.

С оглед на всичко това не е изненада, че английската лира съвсем не реагира на много слабото изследване за строителната интензивност на Острова. Паундът продължава да се търгува близо до неговия вчерашен 11-месечен връх от 1,3244 $ на фона на повишаването на единната европейска валута към нов две и половина годишен връх от 1,1868 $. В същото време еврото стабилизира към 0,8950 английски лири - сред неговия 8-месечен връх към 0,8994 паунда от 21-ви юли и дъното от 27-и юли към 0,8890 равнището.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР