Темата за сигурността на приложенията за комуникация и съобщения е

...
Темата за сигурността на приложенията за комуникация и съобщения е
Коментари Харесай

Кои са най-безопасните приложения за съобщения според ФБР

Темата за сигурността на приложенията за връзка и известия е една от най-често разискваните и измежду най-важните за елементарните консуматори.
 Apple, YouTube, Фейсбук и какъв брой милиарда изгубиха някои компании поради новите отбрани в iPhone

Колко милиарда изгубиха YouTube и Фейсбук поради Apple

iPhone не може да бъде наблюдаван по този начин

Достъп до чат историята ни би осигурила на управляващите и на хакерите достъп до най-съкровените ни секрети и скъпи персонални данни, и по тази причина е добре да залагаме единствено на най-сигурните платформи.

Наскоро в мрежата изтече вътрешен документ на ФБР, който разкрива пикантни обстоятелства за това кои компании са най-склонни и най-лесно споделят с управляващите персонални връзки на потребителите си, и разкритията са много забавни.
 Снимка 555845

Оказва се, че Apple не е доста по-различна от Фейсбук (вече Meta), колкото и Тим Кук да се пробва да ни продава концепцията за високата сигурност на продуктите на компанията.

Според ФБР приемането на данни от iMessage е също толкоз елементарно, колкото е и при WhatsApp.

WhatsApp в действителност се дефинира като най-опасното приложение за потребителите, като ФБР имат достъп до всички връзки там в съвсем действително време с ъпдейти на всеки 15 минути.
 Снимка 555846

Най-трудно наличните платформи за американската организация се оказват Signal и Telegram, които са и най-трудните за продупчване от хакери, споделят от Electronics Frontier Foundation (EFF), една от най-изявените организации за отбрана на цифровите ни права.
 Гугъл Maps, Apple Maps и какви данни събират за нас двете приложения
Защо да изтрием Гугъл Maps, aко сме с iPhone

Apple Maps против Гугъл Maps

EFF подреждат WhatsApp, Фейсбук Messenger, Viber и Skype в дъното на класацията си във връзка с отбрана против неразрешено навлизане и ни канят да залагаме единствено на приложения с в високо равнище на криптиране на данните.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР