Темата за себепознанието и навлизането дълбоко в човешката душа е

...
Темата за себепознанието и навлизането дълбоко в човешката душа е
Коментари Харесай

Мария Лалева – поглед дълбоко в човешката душа

Темата за себепознанието и навлизането надълбоко в човешката душа е тематика, която вълнува нас хората от епохи. Тя предизвика доста въпроси, свързани с нас самите, на които толкоз стремително търсим отговори. Но някак имаме потребност от време, с цел да разберем и осъзнаем, че в действителност отговорите са скрити надълбоко в нас.

Пример за известна писателка, чието творчество е отдадено на дълбоките секрети на живота и духовността, е небезизвестната Мария Лалева . Чрез своето творчество и провокиращи ни две книги, “Живот в скалите ” и “Пасиансът на архангелите ”, тя ловко превзема сърцата и мозъците на хиляди читатели.

Чрез своята неповторима позиция и дълбоки прозрения Мария Лалева разплита комплицирания гоблен на човешкото битие, предлагайки на читателите взор към по-дълбокия смисъл зад нашето всекидневие.

Коя е Мария Лалева?

Мария Лалева е писателка, родена на 17 юли 1969 година в Благоевград. Като ученичка приключва езикова гимназия с профил френски език, а по-късно продължава своето висше обучение с икономическа компетентност, макар че още тогава тя написа лирика. Интересен е фактът, че нейният жанр произлиза от Сяр и Вардарска Македония.

Тя е публицист, стихотворец и сценарист на кино лентата “Дамасцена ”, чийто интерес е да изследва главните въпроси на човешкото битие и да се гмурне в дълбини, в които ни е боязън да навлезем, с цел да опознаем по-добре себе си.

Първата среща на читателите с Мария Лалева се случва през 2013 година, когато излиза нейната първа стихосбирка “Личен списък ”. През 2018 година излиза романът “Живот в скалите ”, който и до през днешния ден продължава да бъде една от най-обсъжданите, препоръчвани и четени книги.

Творчеството на Лалева може да се характеризира с неповторима комбинация от метафизичен размишления и поетична прозаичност. Тя ловко употребява думите, някой от тях с нежно звучене, а други назовават бруталната истина. Измежду страниците ще усетите по какъв начин всички думи по един доста грациозен метод се преплитат, приканвайки ни нас читателите да се замислим за по-дълбоките аспекти на нашето лично битие.

" Живот в скалите " – книга, която отключва въпроси, на които всеки от нас търси отговорите

Едно от най-известните творби на Мария Лалева е книгата " Живот в скалите ". В този вълнуващ разказ, изследващ човешката природа, авторката приканва читателите на странствуване към себепознанието и самоанализа. Книгата слага дълбоки въпроси за задачите в нашия живот, природата на съзнанието и взаимосвързаността на всички същества, същинската причина на нашето битие.

Чрез своите метафизичен размишления Лалева предизвиква читателите да се потопят в дълбините на личната си душа и да открият скритите истини, които надълбоко заровени в нас. Тя оспорва обичайните показа за действителността и ни приканва да разгледаме различни вероятности, които надвишават рестриктивните мерки на ежедневните ни усещания.

" Живот в скалите " служи като катализатор за интроспекция и самоанализ, разпалвайки развой на вътрешна промяна и личностно израстване. Красноречив разказ с дълбоките прозрения на Мария Лалева нежно насочва читателите към по-дълбоко схващане на личното им битие, като ги предизвиква да слагат под въпрос своите убеждения, полезности и самата същина на това какво значи да бъдеш човек.

Отключва въпроси в нас, които на първо място би трябвало да зададем на себе си и да намерим отговор на тях, с цел да открием нашия смисъл. Роман, в който прошката и волята са ключът към смяната.

" Пасиансът на архангелите " – Библия за живота

Друга книга на Мария Лалева, която сигурно оставя диря в нашето схващане, е “Пасиансът на архангелите ”. Това е един шедьовър за духовността, в който авторката изследва безконечните тематики за любовта, вярата и търсенето на оня по-дълбок смисъл в живота.

Книга, в която се срещат и преплитат тематиките за прегрешението и покаянието, гибелта и прошката. Пасианс – игра на карти, която те учи на самообладание и посредством която откриваш, че ключът към щастието е смирението.

“Пасиансът на архангелите ” е книга, която ни служи като справочник в намиране на онази вътрешна задоволеност и духовно събуждане. Неслучайно е наричана “Библия на живота ”, тъй като тя е врата към по-дълбокото схващане на божествената същина, която се крие във всеки един от нас. Книга за опознаване на човешката същина и намек за това, че опознавайки себе си, ние опознаваме Бог.

Но с цел да разберете смисъла зад тези две книги, би трябвало да ги усетите със личните си сетива, прочитайки и препрочитайки ги още веднъж и още веднъж. Две книги, които би трябвало да участват в библиотеката на всеки един дом.

Платен материал Инфо: организация Serpact
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР