Темата за развитието на София винаги е била особено актуална.

...
Темата за развитието на София винаги е била особено актуална.
Коментари Харесай

Подходящите райони за строеж на жилища

Темата за развиването на София постоянно е била изключително настояща. След мощното застрояване на южната дъга и неналичието на инвеститорски вкус в региона на Северната скоростна дъга, поражда въпросът къде в столицата е оптимално да бъде осъществят огромен (или по-малък) жилищен план. Районите не са доста, признават експерти. Според тях е належащо да има най-малко градска самодейност, с цел да може да бъде сложено началото на сходен развой.

„ Една зона на София, която чакаме в скоро време да се развие е кв. Полигона – ситуиран на бул. „ Цариградско шосе”, настрана от The Mall и целия бизнес център към него, търговски център „ Мистър Бриколаж”, офис център „ Мегапарк” и изключително зоната към „ София Тех Парк” и Walltopia. Емблематичният недовършен градеж с лице към бул. „ Цариградско шосе” е към този момент в развой на преобразяване в съвременен бизнес център. Предстои създаване на метростанция, която да обслужва региона. А и актуалната транспортната мрежа на бул. „ Цариградско шосе” е задоволително добре развита”, разяснява за най-големия уебсайт за недвижими парцели imot.bg инж. Ирена Перфанова, заместник-председател на Национално съдружие „ Недвижими парцели “ (НСНИ).

„ София Тех Парк” – една прелестна самодейност подкрепена от Столична община, университети, Неправителствени организации организации, клъстъри, научни и софтуерни среди. Този план, който към момента следва да се разраства е привлякъл към този момент доста млади образовани хора и чужденци в групова среда, при модерни европейски условия за бизнес. „ Допълването на региона с жилищна среда би основало спомагателен комфорт, изключително когато това е добре планувано. Очакваме още през идната пролет появяването на първата жилищна постройка до „ София Тех Парк”, която ще даде началото на цялостен нов квартал, който от своя страна има всички предпоставки да се трансформира в новия регион с централизация на млади жители на столицата”, добавя инж. Перфанова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР