Темата за предсрочното прекратяване на мандата на главния прокурор Иван

...
Темата за предсрочното прекратяване на мандата на главния прокурор Иван
Коментари Харесай

Казусът за мандата на Гешев се пренесе и в парламента

Темата за предварителното преустановяване на мандата на основния прокурор Иван Гешев се придвижи и в Народното събрание.

Лидерът на парламентарната група на „ Демократична България “ Христо Иванов съобщи от трибуната на Народното събрание, че поддържа изцяло дейностите на служебния правосъден министър Янаки Стоилов във връзка

Христо Иванов съобщи още:

„ Нормалният ред е Висш съдебен съвет да прегледа това искане, да се произнесе по него и да в профил Иван Гешев. Ние считаме, че единственото нещо, което можем да кажем към Висш съдебен съвет в този момент е, да осъзнава сериозността на националния интерес, с който борави.

И го призоваваме, в случай че въпреки всичко образуват такова произвеждане, то да бъде обществено - поради надделяващия публичен интерес и значимостта на това, което следва да се случи.

Нека всички да видят с какви причини ще бъде взето едно или друго решение. Време е от дълбока конституционна смяна в българското правораздаване и изключително във връзка с прокуратурата “.

Според Христо Иванов Гешев уронва редовно престижа на правосъдната власт, като думите му бяха подкрепени напълно от „ Изправи се БГ! Ние идваме! “.

В декларация от Движение за права и свободи показаха, че ще вземат участие в съвещания за всевъзможни промени в това число и за правосъдна, само че като става въпрос за престижа на правосъдната власт, Йордан Цонев се обърна към депутатите с въпрос:

 „ Ако желаеме да приказваме за това кой уронва престижа на правосъдната власт, къде е тук диалогът за Лозан Панов, той не урони ли престижа на правосъдната власт, той не беше ли и не е ли политически зает, не взе участие ли в политически конгреси, не изнася ли политически отчети,  не взе участие ли в политически събития, не е ли страна в политическия развой, макар експлицитната възбрана е - ето за това имам доста доказателства “.

И още: идната седмица Движение за права и свободи ще внесе искане за чуване на служебния финансов министър Асен Василев във връзка със описите по закона „ Магнитски “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР