Темата за оттеглянето на принц Хари и Меган Маркъл от

...
Темата за оттеглянето на принц Хари и Меган Маркъл от
Коментари Харесай

Кралски особи, които се отказаха от привилегиите си преди Меган и Хари

Темата за отдръпването на принц Хари и Меган Маркъл от отговорностите им като част от английското кралско семейство към момента е номер едно освен във Англия, само че и в целия свят. Те обаче не са единствените, които са подхванали тази стъпка. При малко по-различни условия преди този момент същото са създали още петима членове на английското кралско семейство. От крал Едуард VIII до принцеса Даяна – вижте историите им и аргументите да изоставен най-известната кралска династия.

Едуард VIII

Пра-прачичото на Хари, някогашният крал Едуард VIII, абдикира през декември 1936 година, с цел да се ожени за Уолис Симпсън. Той среща за първи път Симпсън през 1931 година, когато тя към момента е омъжена за втория си брачен партньор Ърнест. Двамата стартират връзка. След като държавното управление, кралският двор и църквата отхвърлят да одобряват два пъти разведената към този момент Уолис за кралица, Едуард абдикира като крал и неговият брат – херцогът на Йорк, се възкачва на трона като крал Джордж VI.

Едуард станал херцог на Уиндзор и през 1937 година, до момента в който е в заточение във Франция, се дами на Симпсън, само че никой от кралското семейство не отива на сватбата. Уолис става херцогиня на Уиндзор, само че е лишена от обръщението Нейно кралско височество.

Целият материал вижте в Ladyzone.bg
5 кралски особи, които се отхвърлиха от кралските си отговорности и привилегии преди Меган и Хари
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР