Темата за еврочленството на Северна Македония задължително ще мине през

...
Темата за еврочленството на Северна Македония задължително ще мине през
Коментари Харесай

След три часа коалиционен съвет Лена Бориславова увери, че темата за Северна Македония ще мине през парламента

Темата за еврочленството на Северна Македония наложително ще мине през Народното събрание, а в този момент дипломатите от двете страни са на ход. Това разяснява представителят на кабинета Лена Бориславова след съдружния съвет завършил късно нощес.

Срещата сред ръководещите продължи повече от три часа. Коалиционните сътрудници са безапелационни, че българският народен интерес няма да бъде предаден.
" Коалицията имаше доста градивен разговор по тематиката Северна Македония. Обединхиме се, че би трябвало да има необятно единодушие, препотвърди се и обещанието, което сме дали цялата коалиция, че тази тематика наложително ще мине през Народно заседание и разискване. Дотогава ще оставим дипломатите от Министерство на външните работи да работят. Това няма да е държавното управление, което ще съобщи българския народен интерес ", съобщи Бориславова.

По думите ѝ най-важното е българската позиция в двустранния контракт да бъде предпазена и нашите дипломати работят по този въпрос.
" Когато имаме решение и отчет на Министерство на външните работи, в който се регистрира прогрес по българската позиция, ще имаме и предложение към Народното събрание. На този стадий не сме там ", разяснява Бориславова.
Станислав Балабанов от " ИТН " сподели, че всички партии са препотвърдили позициите си.

" Обединихме се, че е една пистата и се надяваме на позитивни дейности и на дипломатите на Република Северна Македония ", сподели той.

На съдружния съвет са разисквани още две тематики - актуализацията на бюджета и Планът за възобновяване и резистентност.
" Това, което следва, и е значимо както за пенсиите, по този начин и за антикризисните ограничения, е да имаме актуализация на бюджета. Актуализацията би трябвало да бъде призната в Народното събрание до края на юни. От 6 до 10 юни ще се постараем тя да бъде прегледана в комисия ", съобщи Лена Бориславова.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР