Темата за Българското европредседателство беше основна и в изказванията на

...
Темата за Българското европредседателство беше основна и в изказванията на
Коментари Харесай

Започна новата парламентарна сесия

Темата за Българското европредседателство беше съществена и в изявленията на водачите на парламентарните групи при откриването на новия парламентарен сезон.

Какви са акцентите - вижте в директното включване от Народното събрание на Надежда Василева.

Заседанието на Народно събрание стартира тържествено с химните на България и Европа. Веднага по-късно обаче пристрастеностите се разгорещиха. Председателят на Народно събрание Цвета Караянчева прикани депутатите да се държат като народен тим, да има повече общественост и по-малко проповеди от парламентарната естрада.

От ляво незабавно реагираха на нейните думи и ги дефинираха като неуместни, обявиха, че те не са отговорни за митингите, които се чакат през днешния ден. ОТ Българска социалистическа партия желаеха чуване в пленарната зала на премиера Борисов за сигурността и убийствата през последните дни. Управляващите обаче отхвърлиха това искане и обясниха, че през днешния ден следобяд вътрешната комисия ще изслуша управлението на Министерство на вътрешните работи, както и основния прокурор по тематиката.

От Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи още веднъж потвърдиха, че ще бъдат съпротива на ръководството. Заявиха, че няма да мълчат и ще не престават с рецензиите си към властта по време на Европредседателството. От ГЕРБ приканиха за всеотдайна работа и за реализиране на по-добри резултати. Патриотите обявиха, че ръководството е устойчиво.
Цвета Караянчева - ръководител на Народно събрание: Да погледнем на Европредседателството не като декор за ляв и десен популизъм, а като мотив за доближаване, а не за опълчване. Да загърбим вродения си нихилизъм, нападателно отричане. Солисти търсят в операта, българският парламент е извънредно време да се държи като добре сработен оркестър.Цветан Цветанов - ГЕРБ: Партизанските политически пристрастености няма по какъв начин да допринесат за реализиране на националните ни цели по време на Българското европредседателство. Европейските ни сътрудници са виждали и кавги и интриги и митинги. В този смисъл желанията да се предизвикат пристрастености по време на председателството няма по какъв начин да реализират огромния си резултат, които целят някои.Корнелия Нинова - Българска социалистическа партия за България: Топим се като народ, по-малко се лекуваме, по-малко се образоваме, обедняваме, корупцията е обзела всичко, престъпността взе връх с показни убийства и народът от ден на ден не може да търпи и излиза на улицата, желае опция. Това е картината за първите 10 дни на 2018-та.Волен Сидеров - Обединени патриоти: Председателството ни ще премине, аз съм уверен, и ще приключи с твърдото разбиране на европейските ни сътрудници, че в България патриотичните обединения са благонадежден и постоянен политически сътрудник. Бог да пази България, която през днешния ден пази цяла Европа.Мустафа Карадайъ - Движение за права и свободи: Във външнополитически проект ние ще продължим да участваме интензивно в общоевропейския развой. Във вътрешно политическия живот ще бъдем съпротива на ръководството и ще търсим освен промяна на политиките му, само че и неговото преформатиране.Веселин Марешки - Воля: Ние, от Политическа партия ВОЛЯ, същинските, неподправени български демократи, български родолюбци - ще работим единствено за едно - за повишение на стандарта на живот на българския жител.
От Българска социалистическа партия потвърдиха, че на 17 януари ще внесат вота на съмнение към държавното управление на тематика корупция. Ще го внесат обаче сами, без Движение за права и свободи. Една от аргументите е, че не са съгласни с изказването на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, че няма готова опозиционна политическа мощ, която може да поеме ръководството на страната.

От ГЕРБ обявиха, че дилемите с битка с корупцията нямат опция и че са подготвени да дебатират по противоречивите текстове в антикорупционния закон. Утре Народното събрание ще разиска ветото на президента върху антикорупционния закон. Очаква се то да бъде отхвърлено, както беше отхвърлено и от парламентарната правна комисия през вчерашния ден.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР