Тикет системата в София за 100 млн. лв. все още

...
Коментари Харесай

Спор за билети между метрото и ЦГМ спъва пускането на новата тикет система

Тикет системата в София за 100 млн. лева към момента не работи напълно в метрото, тъй като там не може да се заплаща с банкова карта. Това пречи и на събирането на данни. Тази седмица евентуално ще стартира интеграцията на софтуера, само че съгласно документите всички доходи от билети и карти би трябвало да отиват в Центъра за градска подвижност. Това би засегнало приходите на "Метрополитен " и съществува опция условията да не се спазят и всичко да си бъде постарому. Текстът е част от поредност за новата електронна система за таксуване в градския превоз на София, за която бяха изхарчени 100 млн. лева, само че към момента не действа изцяло. Следващата част за опциите за таксуване за време и въвеждането на нова тарифна политика очаквайте на следващия ден на capital.bg
" Защо на новите валидатори в метрото не може да се заплаща с банкова карта, а на тези в рейсовете и трамваите - може? " Прост отговор на този въпрос, трогателен напоследък софиянци, наподобява, няма. Но най-краткият би бил това, че общинските сдружения не са се разбрали в точния момент къде да отиват парите от тези заплащания. Сега, в случай че се съблюдава условието по документи всички доходи от билети и карти да се събират в Центъра за градска подвижност, това ще попречи на " Метрополитен " - общинското сдружение, ръководещо метрото - да издава обособени такива и да генерира лични доходи. Ако не се съблюдава, всичко ще продължи както досега и ЦГМ и " Метрополитен " ще имат обособени каси и обособени билетчета макар изхарчените десетки милиони за новата билет система на градския превоз.

Така един кардинален въпрос, обвързван със съществуването на двама издатели на транспортни документи в София, става спирачка за стартирането на една много потребна алтернатива за жителите. И слага въпроса по какъв начин столицата ръководи разноските си и какви цели си слага.

Заради това, че новата система не работи напълно в метрото, към този момент:

Не може да се заплаща с банкова карта в метрото на новите сини валидатори, което е един от най-лесните и комфортни способи за заплащане Липсва опцията при повече от три пътувания пасажерите да се таксуват единствено с 4 лева, колкото коства еднодневна карта Мобилните оператори, банките и други разработчици на приложения не могат да интегрират в приложенията си за телефон пазаруване и прилагане на карти и билети посредством новата билет система.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР