Телевизията и интернет научиха много хора на какви ли не

...
Телевизията и интернет научиха много хора на какви ли не
Коментари Харесай

Популярни митове за секса, в които вярваме

Телевизията и интернет научиха доста хора на какви ли не „ истини " за секса. Появиха се толкоз доста „ специалисти " на полова тема, които измислиха стотици теории, някои които даже не звучат разумно. БГНЕС събра някои от най-големите легенди за секса, родили се през годините:

Сексът гори калории и оказва помощ да отслабнем

Да, сексът гори калории, само че не бързайте толкоз с отслабването. Експертите считат, че по време на 30-минутен секс изгаряме 85-150 калории. На доктрина е належащо да изгорим 3500 калории, с цел да загубим половин кг от тежестта си. Това значи, че е належащо да вършим секс 35 пъти, с цел да загубим 500 грама. Обаче за множеството хора сексът е по-кратък от 30 минути, а за мнозина сексът лишава към 5 минути.

Сексът може да аргументи сърдечен удар

Повече секс значи по-здраво сърце. Мъжете, които вършат секс два или повече пъти седмично, са доста по-малко застрашени от сърдечен удар. А по-точно шансът за мъж, който не пуши и няма диабет, е едно на милион. Дори да имате проблеми със сърцето, физическата интензивност, която множеството хора влагат в секса, е равна на изкачването на стълбите до втория етаж.

Няма да получите оргазъм, не носите ли чорапи

При секспроучване, извършено в Холандия, били следени мъже и дами, които опитвали да си докарат оргазъм един на различен. В помещението било студено и мнозина се оплакали, че краката им са студени. Когато учените дали чорапи на участниците, с цел да си стоплят краката, забележителен брой от тях съумели да доближат до оргазъм.

Стридите и шоколадът са афродизиаци

Не съществува доказателство, че стридите въздействат върху сексуалността ни. Те съдържат доста цинк, който е нужен за здрава сперма, само че не съдържат съставки, които биха ни помогнали в спалнята. От друга страна, няколко изследвания демонстрират, че шоколадът може да понижи кръвното налягане и влияе позитивно върху кръвообращението, което може да помогне с ерекцията при мъжете. Освен това той подтиква отделянето на дребни количества серотонин - хормонът на щастието - в системата ни, а хората, които са в положително въодушевление, по-често се интересуват от секс.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР