Скоро сте приключили сериозна връзка и/ или сте в период

...
Скоро сте приключили сериозна връзка и/ или сте в период
Коментари Харесай

Секс по приятелски: Основни правила на "приятелството с привилегии"

Скоро сте завършили сериозна връзка и/ или сте в интервал от живота ви, в който нямате предпочитание да се обвързвате? А замисляли ли сте се по отношение на опцията да имате другар с привилегии?

За тези, които не знаят какво значи понятието, обясняваме незабавно. Приятел с привилегии е някой, с който сте единствено другари (познати), само че понякога, или даже постоянно, имате полови взаимоотношения.

За мнозина това е идеалната връзка – не толкоз стресираща като любовна спекулация и по-трайна от секса за една нощ.

Според изследване, извършено измежду студенти на Държавния университет в Мичиган, една десета от тези връзки се развиват до равнище “любов ”, една трета от участниците в тях стопират да вършат секс и остават другари, а една четвърт – с изключение на със секса, завършват и с другарството си. Останалите не престават да бъдат другари с привилегии.

Приятели с привилегии: съществени правила

Ако сте решили да започнете сходни взаимоотношения с ваш другар, то би трябвало наложително да имате поради няколко съществени правила:

Чувствайте се свободни да излизате и с други хора. Така ще предпазите колегата си от заблуждението, че желаете да сте моногамни.

Избирайте деликатно приятеля си. Ако в предишното сте били очевидци на негово истерично държание, резултат от разкъсване на любовни връзки, то следователно той не е подобаващ за ролята, която желаете да му отредите. Нуждаете се от човек, с който да прекарвате част от времето си и към който да нямате каквито и да било задължения и който, несъмнено, желае същото като вас. Мъж, който ви е канил на срещи преди и който сте пренебрегнали, не е най-хубавият избор.

Често по-разумно е да изберете собствен прочут, в сравнение с другар, с който се движите в един кръг от дълги години. Причините за това са основно две.

Първо, без значение какъв брой внимателни сте, постоянно ще съществува риск един от двамата сътрудници да се влюби, другият да го отхвърли и да сложите завършек на другарството си. Ако това се случи с непосредствен до вас човек, то и за двама ви би било  изключително мъчително, само че в случай че става въпрос за ваш прочут – загубата няма да е огромна.

Второ, в случай че бъдещото ви гадже узнае, че сте имали връзка с другар, с който към момента излизате, то напрежението и ревността са неизбежни. На един от двамата ще се наложи да напусне живота ви.

Понякога погрешно воденият разговор може да докара връзката ви до равнище, което не желаете. Сдържайте се от думи като “нас ” и “ние ”, до момента в който разговаряте с приятеля си, с цел да не се заблуди и да си направи неправилни заключения.

Не говорете за бъдещето, за проектите си през уикенда, не отговаряйте на въпроси като “Защо не можем да излезем в петък? ” – това просто не е негова работа.

Не споделяйте нищо за фамилията си, за стремежите и минусите си и за каквото още сметнете за излишно и поради което приятелят ви с привилегии може да хлътне по вас. Закуските и вечерите дружно също не са целесъобразни, защото са присъщи за множеството любовни двойки.

Ако имате силата и дисциплината да следвате тези правила – действайте! Намерете подобаващ другар и се забавлявайте! Ако смятате, че сте неспособни да държите страстите си надалеч – по-добре изобщо не опитвайте. Най-очакваният свършек за вас ще бъде този – разрушено сърце, изгубено време и другарство, останало в предишното ви.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР