Телевизия бТВ, още четири канала от групата и спортният Ринг

...
Телевизия бТВ, още четири канала от групата и спортният Ринг
Коментари Харесай

Петър Келнер остана единствен кандидат за БТВ

Телевизия бТВ, още четири канала от групата и спортният " Ринг " може да станат благосъстоятелност на чешкия милиардер Петър Келнер. Той остана единственият претендент, откакто " Дискавъри Комюникейшънс " се е отказала от конкуренцията за част от активите и на цялата " Сентръл юропиън мидиа ентъпрайсиз " (Central European Media Enterprises или СМЕ), притежаваща 30 тв канала в България, Румъния, Чехия, Словения и Словакия. Това заяви словашкото издание " Хосподарске вести "

Инвестиционният фонд на Келнер ППФ (PPF) към този момент има у нас телекомуникационната компания " Теленор България ", само че не съумя да купи " Нова Броудкастинг Груп ", откакто Комисия за защита на конкуренцията забрани договорката с шведската " Модърн Таймс Груп " (МТГ), тъй като българската медийна група била прекомерно огромна и можело да се злоупотребява с въздействието й. По-късно обаче антимонополната комисия обърна аршина и даде " Нова " на братята Кирил и Георги Домусчиеви. Още след неуспеха на договорката сред Келнер и МТГ се заприказва, че той възнамерява да приключи проектите си за развиване на " Теленор " посредством телевизия, като играе за бТВ, само че на по-високо равнище с алтернатива да прибави към фирмения си портфейл и други малките екрани в района на Централна и Източна Европа. През март 2019 година съдебномедицинска експертиза разгласи, че стартира процедура за продажбата си или сливането си със стратегически сътрудник. Медийната група има в България bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Action, bTV Lady и Ring. В Чехия има 8 канала под марката Nova, в Румъния - 7 (с марката PRO), още 4 са в Словакия (най-известна е Markiza) и 5 са в Словения под разнообразни марки.

Според информацията на " Хосподарске вести " показва, че сключването на контракта за продажбата е трябвало да стане до края на юли или при започване на август, само че приключването на договорката е било отсрочено с месец.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР