Телевизионният канал Al-Arabiya, съобщавайки, че Съединените щати са изпратили самолетоносач

...
Телевизионният канал Al-Arabiya, съобщавайки, че Съединените щати са изпратили самолетоносач
Коментари Харесай

Ще спаси ли Русия Близкия изток от военния пожар?

Телевизионният канал Al-Arabiya, съобщавайки, че Съединените щати са изпратили самолетоносач в Източното Средиземноморие по отношение на израелско-палестинската война, квалифицира това деяние като „ обръщение към Иран и Хизбула “. Това бележи надали не главната конспирация в протичащите събития, чийто ход значително може да се дефинира от влизането или невлизането във войната на Хизбула, ситуирана в Ливан и Иран.

Израел към този момент съобщи, че " ливанското държавно управление ще поеме отговорност за всяка офанзива на Хизбула ". Това, съгласно ливанските медии, заяви израелският представител в Организация на обединените нации, като уточни, че такова известие е било предадено на Бейрут посредством посланиците на някои страни.

Досега Хизбула е стреляла единствено на три височини в региони, които счита за „ окупирани от Израел “. Израелските военни отвърнаха на огъня.

Изявлението на групата в този миг се концентрира върху обстоятелството, че тя „ потегля по пътя към освобождението на това, което е останало от окупираната ливанска земя “ в символ на взаимност с „ триумфалната палестинска опозиция “.

В същото време основният редактор на уеб страницата 180 Post Хюсеин Аюб споделя, че Хизбула няма да нападна Израел, само че тази опция ще го държи нащрек, с цел да подтиква договарянията, защото по-нататъшното присъединяване в борбата не е от изгода за Ливан в сегашната му обстановка. " Но съгласно доста арабски специалисти обстановката може да се промени, в случай че Израел стартира „ пречистване “ на линията Газа.

Що се отнася до Иран, от една страна, неговият представител в Организация на обединените нации съобщи, че „ Техеран не взе участие в офанзивата против Израел и самата Палестина взема всички решения, които дават отговор на законните й ползи “.

Това изказване се възприема като опровергаване на известията, появили се в The Wall Street Journal, че " ирански представители вземат участие в развиването на интервенцията на срещи в ливанската столица от август насам ".

От своя страна Ройтерс също твърди, че „ Хамас, благодарение на Иран, съумя да сътвори усещането на Израел, че не е подготвен за борба “.

Коментирайки обстановката, държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен сподели в изявление за CNN, че „ Хамас нямаше да натрупа толкоз доста мощ, в случай че не беше поддръжката на Иран през последните години “, само че „ в този съответен случай към момента не сме видели никакви доказателства, че Иран е управлявал тази офанзива и е застанал зад нея.

Факт е, че в последно време Вашингтон се пробва да откри контакти с Техеран. Той е отблокирал някои ирански сметки, разменил е пандизчии и води затворени договаряния за нуклеарно съглашение.

Следователно в изказванията за иранско присъединяване в офанзивата против Израел Белият дом вижда активността на републиканците с взор върху изборите през 2024 година, които започнаха да нападат администрацията на Байдън, заявявайки, че „ актуалният президент стартира да оказва помощ на Иран с връщане на замразени активи и подсилване на икономическата си позиция.

В същото време Иран към момента вкарва свои лични незнайни в изгражданото израелско политическо уравнение.

ИРНА заяви, че иранският президент Ибрахим Раиси е провел телефонен диалог с ръководителя на политическото бюро на Хамас Исмаил Ханийе. Той „ високо оцени същинската ислямска позиция на Раизи и поддръжката на Ислямската република и иранския народ за палестинската опозиция “.

Освен това той показа на Раиси „ отчет за разнообразни аспекти на интервенцията “. Това е проява на неучастието на Иран в съответна интервенция, само че индикатор за неговото политическо и геополитическо въздействие в района.

Като цяло към линията Газа, към самото битие на Израел и в целия Близък изток се образува комплицирано и несигурно „ уравнение “. В същото време за Израел към момента няма положителни разновидности за решение.

Никой не знае по какъв начин Хизбула и Иран ще се държат по-нататък, дали сегашната ескалация ще бъде приглушена или ще обхване страните от района. Очите на Израел са ориентирани към Ливан, с цел да може Хизбула да се причисли към борбата, както и към Западния бряг.

Според израелски специалисти, „ макар че сложността на обстановката е явна на южния фронт, обществеността би трябвало да разбере, че на северния фронт ще бъде по-трудно, доста по-трудно “.

Мнозина съпоставят актуалната война с войната от 1973 година, когато Израел се би с армиите на Египет и Сирия. И след всичко това, както написа един израелски специалист, „ те бяха тези, които завоюваха “.

Митът, че „ палестинската идея може да бъде прикрита с позлатените одежди на петролните принцове от Персийския залив “ също рухна.

Палестинският въпрос не е липсващ. Сега, съгласно турския вестник Hürriyet, „ допустимо е спорът да се популяризира в района и да засегне други страни “. „ Силата, способна да овладее това, безспорно е Русия. Затова позицията на Русия би трябвало да се следи доста деликатно. Може би.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР