Теленор предупреждава за зачестилите опити за измами (phishing) и събиране

...
Теленор предупреждава за зачестилите опити за измами (phishing) и събиране
Коментари Харесай

Опити за фишинг измами с клиенти на мобилен оператор


Теленор предизвестява за зачестилите опити за измами (phishing) и събиране на персонални данни на клиенти на оператора посредством подправени уеб сайтове и писма по е-поща, в които се употребяват името и логото на компанията.

Мобилният оператор подхваща нужните дейности за преустановяването на тези опити за машинация и спомага на способените органи за откриване на причинителите. Също по този начин, Теленор поучава своите клиенти деликатно да четат наличието на тези писма и да не дават персонална информация на непроверени източници. В случай на приемане на съмнителни писма по е-поща, компанията предлага на клиентите си да не се предоверяват на съществуването на познати търговски марки и лога и да не се поддават на апели към прибързани дейности, подкрепени с обещания за награди или закани.

Клиентите на оператора могат да ревизират достоверността на линковете в писмото на компютър посредством слагане на курсора на мишката върху тях, което ще покаже същинския адрес на линка. Явни правописни и граматически неточности са също един от белезите на зловредните известия. В случай на подозрение, клиентите никога не трябва да отварят атачмънти.

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР