Телефонните заплахи за заложени взривни устройства на територията на страната

...
Телефонните заплахи за заложени взривни устройства на територията на страната
Коментари Харесай

52 бомбени заплахи у нас от началото на годината

Телефонните закани за заложени взривни устройства на територията на страната са постоянно събитие с 52 подправени паники от началото на годината, като най-често виновни се оказват деца или хора с психологични отклонения. Това разяснява пред публицисти зам.-директорът на ГДБОП старши комисар Стоян Темелакиев, откакто през вчерашния ден анонимни имейли провокираха инспекции и евакуации на няколко летища и в редакциите на медии у нас

Вече е почнала инспекция с присъединяване на „ Европол” и на партньорските служби.
След бомбените закани към летища: Затрудняват ли ограниченията за сигурност пасажерите? Според специалисти задачата на офанзивата е всяване на суматоха и анархия, а не действително желание за деяние
„ Съобщенията са излъчени от провайдери отвън територията на България Целта им е била да внесат ужас и боязън и да затруднят работата на публични институции. В хода на инспекцията стана ясно, че сходни известия са получени и в други европейски столици и в град Ванкувър, Канада на летището във Ванкувър и в медии в Канада”, изясни антимафиотът.

По думите му при следенето на имейл доставчика се е стигнало до териториите на Швейцария и Сейшелските острови. Установено е, че известията у нас са пристигнали от два адреса.

„ Напълно допустимо е и деца да са създали това действие под формата на смешка. Категорично е превеждано с „ Google Преводач” поради неточно употребяваните думи. Дали злонамерените известия са тест за реагирането на страната на злонамерени сигнали на национално и интернационално равнище, ще стане ясно на по-късен етап”, означи началникът на бранш „ Противоправно наличие в интернет” в ГДБОП гл.инспектор Михаил Драгоданов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР