Текстът на секретната заповед, подписан от командващия Националната гвардия на

...
Текстът на секретната заповед, подписан от командващия Националната гвардия на
Коментари Харесай

М-вото на отбраната на РФ публикува секретна заповед на ВС на Украйна за превземане на Донбас

Текстът на секретната заповед, подписан от командващия Националната армия на Украйна генерал-полковник Балан, за подготовката за атака против Донецката и Луганската национални републики, беше оповестен от съветското министерство на защитата на 25 март.

Секретният документ е доставен от съветски военни. Той съдържа доказателства, че Киев се е готвил за силово решение на спора в Донбас.



„ Заповедта разказва в детайли проекта за подготовка на една от ударните групи за настъпателни дейности в зоната на по този начин наречените интервенции на обединените сили в Донбас “, сподели представителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков .

Планът за огромна атака на украинските националисти беше осуетен с помощта на започването на специфичната военна интервенция на съветските въоръжени сили.

„ Това направи допустимо спасяването на десетки, в случай че не и стотици хиляди цивилни в Донбас, които Киев методично разстрелва през последните години от едрокалибрена и реактивна артилерия, карайки възрастни хора, дами и деца в изби “, сподели генерал-майорът.

Министерството на защитата на РФ разгласява и данни за загубите на украинската и съветската страна по време на специфична военна интервенция. Загубите на украинските войски възлизат на към 30 хиляди души, повече от 14 хиляди от тях са безвъзвратни, а към 16 хиляди са санитарни. От съветска страна починаха 1351 военнослужещи и 3825 бяха ранени.

Превод: ПИ



Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР