Тежкотоварните камиони пътуващи за Румъния през Силистра вече няма да

...
Тежкотоварните камиони пътуващи за Румъния през Силистра вече няма да
Коментари Харесай

Камионите за Румъния през Силистра вече ще преминават с ферибота от Айдемир



Тежкотоварните камиони пътуващи за Румъния през Силистра към този момент няма да минават през граничния пункт в града, а ще бъдат пренасочвани към фериботния терминал в региона на силистренското село Айдемир.

От през днешния ден е възобновена активността му, като това взема решение казуса на силистренци с километричните опашки от ТИР-ове през централни булеварди. Така през граничния пункт, навътре в града ще минават единствено леки коли, рейсове и пътни транспортни средства до три тона и половина.

Повече от 10 години строеният с пари по стратегия ФАР фериботен комплекс не работеше поради прекратена концесия. До влизането в схемата на българска компания, маршрутът ще се обслужва единствено от един румънски транспортьор.

Протестите през последните пет години от страна на жителите и поредицата от срещи от страна на управляващите за решение на казуса с трафикът на камиони дадоха своя резултат.

Положени бяха доста старания, разяснява заместник-областният шеф на Силистра Илиян Великов:

" Много компликации преодолени към този момент. Видяхте, че фериботът работи. Надявам се, че дълготрайно спестихме на силистренци шума, мръсотията, в която беше заседнал града ни в трасето към другото контролно-пропусквателен пункт ".

Работното време на фериботния терминал на този стадий ще бъде от 08.00 часа сутринта до 20.00 ч. вечерта, като румънският транспортьор е поел ангажимент то да бъде удължено до среднощ през месец май.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР