Тежка прогноза за бъдещето на малката коалиция в управлението направи

...
Тежка прогноза за бъдещето на малката коалиция в управлението направи
Коментари Харесай

Каракачанов предрече разпад на Обединени патриоти

Тежка прогноза за бъдещето на дребната коалиция в ръководството направи вицепремиерът и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов. Не е доста огромен шансът " Обединени патриоти " да продължи да съществува, разяснява той в ефира на БиТиВи. И изясни, че от началото на тази година парламентарната група на Оперативна програма действително не се е събирала, че самите депутати не си поддържат връзка. Каракачанов даде да се разбере, че ръководителят на групата и водач на " Атака " Волен Сидеров не си прави работата. По думите му той изхабил ужасно доста сила да атакува Вътрешна македонска революционна организация по време на предизборната акция. Според водача на воеводите сътрудника му от " Атака " не е съумял да преживее разгрома на евроизборите.

Каракачанов насочи и съвет към Сидеров - да се затвори самичък пет дни и да намерения. Аз от дълго време споделям, че има проблеми в " Обединени патриоти " и те се отразяват на болшинството в Народното събрание, напомни вицепремиерът. Не желая да отстраняваме Сидеров като ръководител на парламентарната група, само че той не я събира, възмути се Каракачанов.

Явно някои мои сътрудници не могат да преживеят унизително ниските си резултати. Вместо да си зададат въпроса за какво стигнаха до тук, те се чудят по какъв начин да омаловажат постигнатото от Вътрешна македонска революционна организация, означи военният министър.

Попитан от тук насетне какво следва в „ Обединени патриоти “ - път към абсурда или път на усмиряване, Каракачанов отговори: „ Аз нямам желание да церя този и оня. Нямам такова желание. Ако някой счита, че е пристигнало времето да напуща Оперативна програма, да бъде по този начин добър да го направи “. Вицепремиерът сподели, че си има прекомерно доста друга работа с цел да се трансформира в умирител. Не мога да давам отговор за хора, които не знаят какво желаят. Аз мога да давам отговор за 11 представители от Вътрешна македонска революционна организация, добави той. Каракачанов означи, че все още не си приказва с Волен Сидеров, тъй като няма причина да го прави.

Малко по-късно в коридорите на Народното събрание Искрен Веселинов от Вътрешна македонска революционна организация изясни, че обединението " Обединени патриоти " не работи от най-малко 6 месеца. Смятам, че това, което се случва в обединението, са по-сеизмични земетресения след земетресението на евроизборите. Нашият зов е сътрудниците, които не получиха доста добър резултат – особено за „ Атака “ приказвам, да се научат да губят, да одобряват загубата и да търсят виновността не в другите, а в себе си, разяснява Веселинов. Той уточни, че Вътрешна македонска революционна организация няма за цел да затъва в блатото на съдружен скандал, тъй като това би било безсмислено. Опитваме се да не наливаме масло в огъня. А накъде – ще покаже общата воля на трите партии, изясни още депутатът. Веселинов не изключи вид обединението да се разпадне и даде вероятен сюжет - независимо присъединяване на трите партии в ръководството или коалиция на Вътрешна македонска революционна организация единствено с НФСБ. Когато имаш сътрудник, очакваш да има разговор. Не може да бъдеш в положение на непрестанен скандал 2 години. Каракачанов даже сини каски поставя, с цел да показва избрани планове. Лично аз съм взел участие в насочването на най-малко 7 или 8 съдружни съвета, които се неодобряват от сътрудници. Но в един миг търпението свършва, като насреща не виждаш най-малко воля и най-малко предпочитание за доброжелателност, разяснява националният представител от Вътрешна македонска революционна организация.

Темата разяснява и водачът на НФСБ Валери Симеонов. В „ Обединени патриоти “ сме се събрали да вършим работа и персоналните връзки би трябвало да остават на назад във времето, съобщи той пред публицисти в парламета. На въпрос дали обединението „ Обединени патриоти “ се разпада, Симеонов посочи, че няма никаква смяна в връзките. Няма смяна от през вчерашния ден и от оня ден. Говоря си с всички и за мен тази конюнктура на обвинявания, на упреци, на опълчване не ми е приятна. И бих предложил на сътрудниците да намерят естествен метод да водят своите взаимоотношения, ядоса се Симеонов. Попитан дали може да има „ Обединени патриоти “ без „ Атака “, той бе колеблив в отговора.

Трите партии не са се събрали да се обичат, а да правят работа, настоя водачът на НФСБ. И нахока Каракачанов и Сидеров, че показват персонални връзки, които не били пример за подражателство. Защото тогава пък аз би трябвало да поставям синя каска, а пък не желая да се изживявам като умиротворител, добави Симеонов, препращайки към синята каска, която постави Каракачанов, с цел да успокои пристрастеностите, пламнали преди време сред водачите на НФСБ и " Атака ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР