Тежка остава ситуацията в Шумен, капацитетът на болницата е запълнен.

...
Тежка остава ситуацията в Шумен, капацитетът на болницата е запълнен.
Коментари Харесай

Затвориха всички заведения в Шумен до края на ноември заради К-19

Тежка остава обстановката в Шумен, потенциалът на болничното заведение е напълнен. Броят на новозаразените в региона за последното денонощие е шестима.

От през днешния ден с решение на регионалния щаб се затварят всички заведения за хранене и забавление в област Шумен. Затягането на ограниченията е поради продължаващия растеж на инфектираните с К-19.

Консумацията в заведенията се приключва до 30 ноември. До 25 ноември всички възпитаници от 5 до 12 клас в региона ще се образоват по електронен път.

В област Смолян, където за последното денонощие са регистрирани 13 новозаразени, учениците се връщат от през днешния ден в класните стаи. Решението за това беше взето от регионалния действен щаб в края на предходната седмица.

При възходящ брой на отсъстващите учители и възпитаници още веднъж ще се минава от присъствена към електронна форма на образование, като решението за това ще се взима по предложение на съответните образователни заведения и с утвърждението на регионалния щаб за период от две седмици.

Също по решение на щаба, към този момент въведените противоепидемични ограничения в област Смолян ще бъдат удължени от 18 ноември до 8 декември. Сред тях са затварянето на нощните заведения, на пенсионерските клубове, възбраната за всеобщи мероприятия навън и на закрито.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР