Тежък спор се вихри в парламента по повод идеята на

...
Тежък спор се вихри в парламента по повод идеята на
Коментари Харесай

ПП заподозря КЕВР в саботаж на кабинета „Петков“

Тежък спор се вихри в Народното събрание във връзка концепцията на Политическа партия да се сътвори анкетна комисия, която да разиска енергийната рецесия и оферти за справяне с нея.

В претекстовете към предлагането ръководещите записаха, че протичащото се в енергийния бранш е водеща социална тематика през последните месеци, изключително след поръчката на енергийния регулатор КЕВР за ново повишаване на цените на тока. Народното събрание не трябва да остава безучастно, считат от Политическа партия. И показват, че една нарочна краткотрайна комисия би спомогнала за провеждането на експертна полемика по тематиката, въз основа на която да се откри и уместно решение.

От трибуната Атанас Михнев от новата групировка изложи и други учредения. „ В последните години всички знаем, че страната е превзета. Избират се сякаш самостоятелни органи от изцяло подвластната допреди няколко месеца законодателна власт. Независимите органи прокарват някакви ползи на корупционери, които не ги виждаме в прокуратурата, тъй като нямаме прокуратура “, стартира Михнев.

Той разгласи за политическо предлагането на КЕВР за повишение на цената на електрическата енергия за битовите консуматори. „ В първия ден на кабинета „ Петков “ те вземат решение, че би трябвало да вдигнат цените на тока за жителите. Не, държавническото нещо, което би трябвало да се направи, е самостоятелните регулаторни органи да бъдат самостоятелни и да не подвигат цената на тока “, добави той. А най-после се ангажира, че комисията ще каже „ истината за цената на тока “.

Дебатът продължава.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР